RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...


Strona główna  • Mapa stron  • Księga gości  • Portal   Forum
Nasze ostatnie prace  • Kontakt z administratorem
• Aktualne losowania


Poprzedni temat :: Następny temat
Jak wstawić zdjęcie?
Autor Wiadomość
kasia75 
Milczek
kasia



Kraj:
Poland

Pomogła: 2 razy
Wiek: 47
Dołączyła: 16 Lis 2012
Posty: 45

Medale: Brak

Wysłany: Sob 12 Sty, 2013 17:29   

radocha wyszło radocha teraz mogę się Wam pochwalić moimi wypocinkami hopla

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
https://plus.google.com/photos/115570185520220646746/albums - moja galeria zdjęć
 
 
Kociambra 
Milczek
mama Karola



Kraj:
Poland

Wiek: 46
Dołączyła: 13 Cze 2009
Posty: 41
Skąd: Sand City ;)

Medale: Brak

Wysłany: Pią 18 Sty, 2013 18:36   

to i ja też sobie założyłam nowiutkie konto Smile

https://picasaweb.google.com/106444602521877522897/SwiatKociambry?authkey=Gv1sRgCILIr8f1vt7EzQE

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
 
szykowny77
Milczek


Kraj:
Poland

Dołączył: 28 Mar 2013
Posty: 2

Medale: Brak

Wysłany: Pią 29 Mar, 2013 09:19   

Aleź cudne!!! Mozna ten decoupage gdzieś nabyc? Smile

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Łódź moim miastem. Alliance Francaise oraz sprzedaż dzianin Łódź.
 
 
krufka 
Użytkownik średnioaktywny



Kraj:
Poland

Dołączyła: 04 Sty 2011
Posty: 149
Skąd: Jelenia Góra

Medale: Brak

Wysłany: Sob 12 Paź, 2013 21:16   

A jak przesłać zdjęcie z komputera? Nie chcę zakładać konta na picasie czy fotosiku,tylko sporadycznie wrzucić jakieś zdjęcie na forum bezpośrednio z mojego komputera. Jak to zrobić?

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
Sektencja 
Użytkownik średnioaktywny



Kraj:
Poland

Wiek: 25
Dołączyła: 02 Lis 2013
Posty: 213
Skąd: Krosno

Medale: Brak

Wysłany: Nie 24 Lis, 2013 13:33   

Ja wrzucam czasem na postimage.org i wysyłam znajomym linki. Może tak?
Mam idiotyczny problem z dodaniem avatara na forum. Mam o dobrym rozmiarze i w ogóle i jednak nie chce się dodać. :< I ja chcę pisać rozszerzoną informatykę na maturze... (facepalm)

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Zapraszam: www.czarnemaki.blogspot.com .
 
 
alutka171 
Użytkownik b. aktywny



Kraj:
Poland

Pomogła: 42 razy
Wiek: 64
Dołączyła: 28 Lis 2005
Posty: 1357
Skąd: =REDA=

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: Nie 24 Lis, 2013 14:17   

krufka napisał/a:
A jak przesłać zdjęcie z komputera? Nie chcę zakładać konta na picasie czy fotosiku,tylko sporadycznie wrzucić jakieś zdjęcie na forum bezpośrednio z mojego komputera. Jak to zrobić?


Chcąc dodać zdjęcie z komputera należy kliknąć najpierw na przycisk "odpowiedź" znajdujący się pod wątkiem wtedy pojawi się okno do odpowiedzi czyli wpisania tekstu. Pod polem tekstowym znajduje się komunikat na czerwono "kliknij aby dodać zdjęcie do wiadomości" klikasz w to miejsce i postępujesz według komunikatów.

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Gość Pozdrawiam serdecznie
================
moje albumy
http://picasaweb.google.pl/alutka171
frywolne schematy
https://picasaweb.google.com/105517431567682309755/SCHEMATY?authkey=Gv1sRgCL_t65fuoM_6Cg#
 
 
 
jokul 
Użytkownik b. aktywny
Jola z Orawy



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 16 razy
Dołączyła: 24 Mar 2006
Posty: 1019

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Nie 24 Lis, 2013 20:13   

alutka171 napisał/a:
Chcąc dodać zdjęcie z komputera należy kliknąć najpierw na przycisk "odpowiedź" znajdujący się pod wątkiem wtedy pojawi się okno do odpowiedzi czyli wpisania tekstu. Pod polem tekstowym znajduje się komunikat na czerwono "kliknij aby dodać zdjęcie do wiadomości" klikasz w to miejsce i postępujesz według komunikatów.

Tylko, że wtedy przekierowuje do fotosika, więc nie można chyba bezpośrednio ze swojego komputera.

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Zapraszam do wirtualnych odwiedzin:mój blog
 
 
nula 



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Rangi:
przyjaciel3

Pomogła: 178 razy
Wiek: 56
Dołączyła: 03 Lut 2007
Posty: 8315
Skąd: Poznań

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: Nie 24 Lis, 2013 20:22   

jokul napisał/a:
Tylko, że wtedy przekierowuje do fotosika, więc nie można chyba bezpośrednio ze swojego komputera.


O ile nic się nie zmieniło to faktycznie bezpośrednio z komputera się nie da.
Jest tak jak pisze jokul, najpierw przekieruje na fotosik a potem dopiero na forum

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Moje albumy
http://www.fmix.pl/albumy/61803
 
 
alutka171 
Użytkownik b. aktywny



Kraj:
Poland

Pomogła: 42 razy
Wiek: 64
Dołączyła: 28 Lis 2005
Posty: 1357
Skąd: =REDA=

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 01:12   

To nie jest całkiem tak jak piszecie. Faktycznie przekierowuje na fotosika bo tam umieszczane jest zdjęcie z naszego komputera. Trzeba kliknąć naten link o którym wspomniałam, następnie przeglądaj i pojawi się okno z plikami w naszym komputerze. Wybieramy odpowiedni plik, klikamy otwórz i link do zdjęcia sam się wygeneruje w naszej odpowiedzi I to tyle Smile

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Gość Pozdrawiam serdecznie
================
moje albumy
http://picasaweb.google.pl/alutka171
frywolne schematy
https://picasaweb.google.com/105517431567682309755/SCHEMATY?authkey=Gv1sRgCL_t65fuoM_6Cg#
Ostatnio zmieniony przez alutka171 Pon 25 Lis, 2013 01:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
alutka171 
Użytkownik b. aktywny



Kraj:
Poland

Pomogła: 42 razy
Wiek: 64
Dołączyła: 28 Lis 2005
Posty: 1357
Skąd: =REDA=

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 01:16   

Zrobiłam próbę i wstawiłam obrazek. Teraz jak się kliknie na niego otworzy się w fotosiku wesoło mi

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Gość Pozdrawiam serdecznie
================
moje albumy
http://picasaweb.google.pl/alutka171
frywolne schematy
https://picasaweb.google.com/105517431567682309755/SCHEMATY?authkey=Gv1sRgCL_t65fuoM_6Cg#
 
 
 
Irenka 
Użytkownik średnioaktywny


Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 2 razy
Wiek: 52
Dołączyła: 29 Mar 2008
Posty: 233

Medale: Brak

Wysłany: Śro 04 Gru, 2013 17:30   

Dziękuję Eve za filmik. Po kilku dniach i ja wreszcie wstawiłam zdjęcie.

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
krufka 
Użytkownik średnioaktywny



Kraj:
Poland

Dołączyła: 04 Sty 2011
Posty: 149
Skąd: Jelenia Góra

Medale: Brak

Wysłany: Pon 30 Gru, 2013 17:59   

W końcu się nauczyłam Smile. Dziękuję za podpowiedź. Smile

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
podusia 
Milczek
podusia


Kraj:
Poland

Pomógł: 1 raz
Wiek: 74
Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 10
Skąd: Kruszwica

Medale: Brak

Wysłany: Sob 06 Wrz, 2014 19:48   

Ja nie wiem czy dobrze wstawiłam zdjęcie frywolitkę moje nowe śnieżynki


+1  plus minus  Kto ocenił?
 
 
japoneczka01 
Użytkownik b. aktywny



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 115 razy
Dołączyła: 04 Paź 2010
Posty: 1878
Skąd: Tarnów

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Czw 18 Wrz, 2014 09:36   

Panie, które korzystają z Picasaweb - pomóżcie. Jak mam album i w nim parę zdjęć, a za jakiś czas chciałam dołożyć jeszcze inne, to w tym samym albumie nie przyjęło mi zdjęć tylko musiałam otworzyć drugi. Czy są jakieś ograniczenia co do ilości zdjęć w albumie? Będę miała następne to znów będę musiała otworzyć kolejny? Ja w tym pierwszym miałam zaledwie kilka i małego rozmiaru. Nie umiem sobie z tym poradzić, a stosownej informacji nie znalazłam. Chyba, że źle szukałam.



  plus minus  Kto ocenił?
 
 
podusia 
Milczek
podusia


Kraj:
Poland

Pomógł: 1 raz
Wiek: 74
Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 10
Skąd: Kruszwica

Medale: Brak

Wysłany: Czw 18 Wrz, 2014 19:50   

Ja też miałam problem jak wstawić zdjęcie na picasawet wytłumaczyła mi wnuczka musisz otworzyć album i dopiero wstawić zdjęcie i będzie w danym albumie:)

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
japoneczka01 
Użytkownik b. aktywny



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 115 razy
Dołączyła: 04 Paź 2010
Posty: 1878
Skąd: Tarnów

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Czw 18 Wrz, 2014 22:53   

Bardzo dziękuję za informację, jutro spróbuję i zobaczymy czy mi się uda. hmm

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
kasia75 
Milczek
kasia



Kraj:
Poland

Pomogła: 2 razy
Wiek: 47
Dołączyła: 16 Lis 2012
Posty: 45

Medale: Brak

Wysłany: Czw 30 Paź, 2014 11:26   

Od kilku dni próbuję wstawić zdjęcie, otwiera mi się okno fotosika, klikam przeglądaj i dalej nie dzieje się nic... Co jest nie tak? hmm

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
https://plus.google.com/photos/115570185520220646746/albums - moja galeria zdjęć
Ostatnio zmieniony przez kasia75 Czw 30 Paź, 2014 11:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Asia_117 
Użytkownik aktywny
Asia



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 79 razy
Wiek: 43
Dołączyła: 01 Lut 2012
Posty: 950
Skąd: okolice Piaseczna

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Czw 30 Paź, 2014 20:13   

kasia75 napisał/a:
Od kilku dni próbuję wstawić zdjęcie, otwiera mi się okno fotosika, klikam przeglądaj i dalej nie dzieje się nic... Co jest nie tak? hmm


"Nie ma bata" coś musi się dziać Wink

Jak klikniesz " Kliknij aby dodać zdjęcie do wiadomości" - jest to pod okienkiem do wpisania posta, to pojawia Ci się okno fotosika, a tam najpierw zaznaczasz formę prezentacji (1), a następnie kilkasz "Przeglądaj" (2) i z lokalizacji na swoim komputerze wybierasz fotkę do zamieszczenia na forum




  plus minus  Kto ocenił?
_________________
http://asiawielgat.blogspot.com/
 
 
kasia75 
Milczek
kasia



Kraj:
Poland

Pomogła: 2 razy
Wiek: 47
Dołączyła: 16 Lis 2012
Posty: 45

Medale: Brak

Wysłany: Czw 30 Paź, 2014 20:58   

Dzięki bardzo uklon udało się radocha

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
https://plus.google.com/photos/115570185520220646746/albums - moja galeria zdjęć
 
 
bryanka0 
Użytkownik aktywny



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 19 razy
Wiek: 69
Dołączyła: 14 Cze 2010
Posty: 803
Skąd: Warszawa

Medale: Brak

Wysłany: Nie 17 Maj, 2015 09:40   

zrobiłam tak jak zawsze-zdjęcie,skopiowałam na komputer,chciałam przesłać przez fotosik-niby załączniki dodano a na podglądzie nie ma sweterka... przykro mi

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
http://bryanka0.fotosik.pl/albumy/826091.html
http://straznik.dieta.pl/...8c27673b014.png
 
 
dziewanna 
Użytkownik aktywny



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 18 razy
Dołączyła: 15 Lut 2015
Posty: 502

Medale: Brak

Wysłany: Sob 22 Sie, 2015 07:46   

love Skorzystałam z podpowiedzi Asi_117, Fotosik nie chciał bym się rejestrowała, aż
do wczoraj i zastanawiam się czy chcą mieć więcej użytkowników, czy może będą
pobierać opłatę.
Zmniejszone zdjęcie wstawiłam z komputera.

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
japoneczka01 
Użytkownik b. aktywny



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 115 razy
Dołączyła: 04 Paź 2010
Posty: 1878
Skąd: Tarnów

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Sob 22 Sie, 2015 08:51   

W lutym 2009 otrzymałam od Fotosika taki liścik na pocztę ( o wprowadzaniu opłat za przekroczenie limitu transferu)

Otrzymujesz ten list gdyż od pierwszego lutego rozpoczynamy egzekwowanie zapisu regulaminu dotyczącego limitu transferu danych (par II pkt. 27 i 2Cool. Z zebranych danych wynika, że w styczniu Twój transfer jest na tyle duży, że od lutego będziesz musiał/a regulować opłaty za jego przekroczenie lub usunąć część zdjęć.

Zgodnie z regulaminem mamy prawo usuwać zdjęcia lub zaproponować opłaty za transfer przekraczający kilkukrotność średniej w serwisie. Dzisiaj ustalamy limity na poziomie kilkadziesiąt razy przekraczającym średni transfer. Musimy to zrobić gdyż niewielki ułamek procenta użytkowników obciąża nasze serwery zmuszając nas do ponoszenie wydatków oraz przeszkadza pozostałym w wygodnym korzystaniu z serwisu.
Zobacz ile transferujesz w styczniu i jeśli przekraczasz dopuszczalny limit dokonaj stosownych wpłat na konto w Fotosiku tak, aby Twoje zdjęcia nie zostały zablokowane w pierwszych dniach lutego.

Miesięczne limity transferu (jest to sumaryczny transfer generowany przez wszystkie Twoje zdjęcia):
- Konto darmowe - 1GB,
- Konto PRO - 3GB,
- Konto aukcyjne - 5GB.

Jeśli osiągniesz 80% dopuszczalnego limitu ostrzeżemy Cię emailem, że możesz przekroczyć transfer.
Możesz dokonać wpłaty na konto w Fotosiku i zgodzić się na pobieranie opłata za dodatkowy transfer - jest to 1,5zł brutto (z VAT) za każdy rozpoczęty 1GB.
Jeśli dużo transferujesz, możesz wykupić pakiet transferu, co pomoże Ci obniżyć cenę aż do 1,22zł brutto (z VAT).

Jeśli nie zgodzisz się na regulowanie opłat za dodatkowy transfer, po przekroczeniu limitu Twoje zdjęcia będą usuwane sukcesywnie, począwszy od tych generujących największy ruch. Do opłat liczymy tylko Twój ruch pochodzący spoza serwisu Fotosik - tzw. hotlinkowanie. Jeśli Twoje zdjęcia są oglądane na Fotosiku nie liczymy tego do limitu transferu!
Sprawdź swoje statystyki za styczeń - jeśli transfer jest większy niż 10GB to Twój limit w lutym przekroczysz już po 2-3 dniach - pamiętaj, by zachować wyświetlanie się zdjęć, wpłać odpowiednią kwotę na Twoje konto w Fotosiku.

Możesz ograniczyć transfer i rachunki zamieszczając w serwisach czy na aukcjach mniejsze zdjęcia lub bardziej skompresowane. Możesz zamieszczać miniaturki czy wersje średnie zdjęć podlinkowane do pełnego formatu. Możesz w ten sposób zaoszczędzić większość transferu. Jeśli dodasz link bezpośrednio do zdjęcia dużego formatu - takie zdjęcie generuje największy ruch."

Dlatego przeszłam do fmix i problemy się skończyły - nikt mnie w niczym nie ogranicza i nie żąda opłaty.

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
Asia_117 
Użytkownik aktywny
Asia



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 79 razy
Wiek: 43
Dołączyła: 01 Lut 2012
Posty: 950
Skąd: okolice Piaseczna

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Sob 22 Sie, 2015 10:42   

Też mam problemy z fotosikiem ostatnio.
Poszukałam sobie stronę, gdzie mogę zdjęcia zmniejszyć, podpisać i uzyskać kod do wpisania na forum.
To www.pomniejszacz.pl

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
http://asiawielgat.blogspot.com/
 
 
japoneczka01 
Użytkownik b. aktywny



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 115 razy
Dołączyła: 04 Paź 2010
Posty: 1878
Skąd: Tarnów

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Sob 22 Sie, 2015 12:21   

Mnie na fotosiku irytuje jeszcze to, że jak chce się obejrzeć zdjęcie, to w pierwszej kolejności na zdjęcie wjeżdża reklama i po wyłączeniu znika bardzo wolno. Jak ktoś daje namiary na kilka zdjęć i za każdym razem walczę z reklamą, to mam niezdrowo podniesione ciśnienie, zamiast napawać oczy czyjąś piękną robótką. wściekły

+1  plus minus  Kto ocenił?
 
 
Nikus4 
Nikus



Kraj:
Poland

Pomogła: 45 razy
Wiek: 64
Dołączyła: 30 Paź 2008
Posty: 2825
Skąd: Kwidzyn

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: Pon 24 Sie, 2015 14:05   

Ja też mam problem z wstawianiem zdjęć z Fotosika. Do tej pory nie miałam żadnych problemów a szkoda bo jednak w nauce haftowania trzeba dużo zdjęć wstawiać. Będę musiała emailem wysyłać a nie wstawiać na forum. wściekły

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Serdecznie pozdrawiam Nikus
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej materiałów, zdjęć, itp.,
 proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie naruszenia praw autorskich o kontakt ze mną.
 Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.

Jednocześnie informuję, że administrator forum nie odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
 a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.

maranta

  Liczniki na bloga

Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 36