I inne zwierzaczki - Żab Andrzej
la_femme - Czw 19 Sty, 2017 02:31 Temat postu: Żab Andrzej Chwilowo mamy nowego lokatora. W zbiorniku pompy w piwnicy znaleźliśmy żabę. Nie nam pojęcia jakim cudem tam wlazła, tym bardziej że jest styczeń i żaby powinny hibernować, a nie taplać się w pompie. No i powstał problem, co z tym fantem zrobić, bo jak go wyrzucimy na zewnątrz to zamarznie. To znaczy nie wiem czy to on, czy ona, ale uznaliśmy że wygląda na Andrzeja i został Andrzejem. No i został wyłowiony i do wiosny przezimujemy go w starym akwarium, a potem wypuścimy, niech żyje spokojnie. Bardzo chętnie zjada świerszcze i grube larwy ze sklepu zoologicznego. Oto Andrzej Bliższe oględziny ujawniły, że Andrzej to młoda żaba rycząca. Jak dorośnie, to będzie wyglądał tak
vichta - Czw 19 Sty, 2017 08:50
Przystojniak
la_femme - Sob 11 Mar, 2017 15:37
Andrzej podrósł nieźle do tej pory i okazało się, że to nie Andrzej, tylko Angelina Wiosna już blisko, niedługo wróci do bajorka. Mam nadzieję, że okaże wdzięczność zjadając ślimory w moim warzywniaku
AlaJ - Nie 12 Mar, 2017 11:35
Albo się wyprowadzi .
la_femme - Nie 07 Maj, 2017 23:58
Andrzej już wrócił na wolność. Mam nadzieję, że szczęście dalej mu będzie dopisywać
Ala z Byczyny - Śro 10 Maj, 2017 21:48
A to historia! Wspaniała wrażliwość na zwierzęta.. dużo osób wolałoby się w podobnej sytuacji odwrócić i nie widzieć.. żaba miała szczęście, że hej!
|
|
|