To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Sklepy internetowe z włóczkami

Laura S. - Wto 18 Wrz, 2007 09:32

Karmelku nie odebrałam tego jako kwestionowania mojej opinii cmoknięcie
Muszę do piątku skończyć sweter (ten męski na szóstkach),tamte dwa wspomniane mam już za sobą. Problem w tym , że dorwała mnie grypa i powoli schodzę hmm
Jak tylko to skończę pierwsza na tapecie będzie kristal. I pokażę co wyszło, choćbym miała specjalnie pójść do fotografa ( bo aparatu dalej niet w okolicy mej szlachetnej osoby)

bjanna - Wto 18 Wrz, 2007 10:03

dziewczynki, widziałam Kristal w pasmanterii, macałam łapkami, wygląda bardzo fajnie, czytam wasze wypowiedzi i zastanawiam się co to za tajemnica kryje się w niej, że nie nadaje się na robótki szydełkowe puknąć się
Laura S. - Wto 18 Wrz, 2007 10:06

bjanna ,proszę się nie zastanawiać tylko spróbować.
Zdaje się, ze to można sprawdzić tylko organoleptycznie oczoplas

bjanna - Wto 18 Wrz, 2007 10:12

Laura S., tak też uczynię, nie kupiłam jej tylko dlatego, że były dwa ostatnie motki, ale poczekam i upoluję bye
Ada - Wto 18 Wrz, 2007 12:42

Z tego co piszecie to ja wywnioskowałam,że tak naprawdę to tej nitki jest 450m,bo skoro jest podwójna,czyli ma 2x450m=900m
Laura S. - Wto 18 Wrz, 2007 16:10

Ado być może masz rację. Jednak z całą stanowczością odmawiam odwijania i mierzenia daję nogę
Ada - Wto 18 Wrz, 2007 17:49

Ależ Lauro.gdzieżbym śmiała Cię o to prosić!!!Tak sobie piszę między kocykiem a zszywaniem swetra.
Nie ma nic gorszego niż zszywanie.

Poranna - Wto 18 Wrz, 2007 19:36

wrzuciłam w google Kartopu Kristal i proszę http://www.basior.com.pl/...zki/kristal.php
Laura S. - Wto 18 Wrz, 2007 19:43

Ada mnie to mówisz?? Wczoraj cały wieczór spędziłam na chowaniu nitek w tunice z elementów.Podobnie jak zszywanie jest to moje ulubione zajęcie szalony
Ada - Wto 18 Wrz, 2007 20:35

Poranna napisał/a:
wrzuciłam w google Kartopu Kristal i proszę http://www.basior.com.pl/...zki/kristal.php

No i tu pisze 450m.I to jest chyba bardziej prawdziwy opis.

Laura,na chowanie nitek nie narzekam,a to dlatego,że ja po zrobieniu elementu od razu chowam nitkę,a nie wszystkie naraz.

Laura S. - Wto 18 Wrz, 2007 21:45

Ha! I ja wpadłam na pomysł chowania nitek na bieżąco...niestety po fakcie skleroza
I już wiem skąd sie wzięło te 900 metrów jeśli chodzi o Kartopu Kristal. Na metce jest napisane:
100gr
Tek Kat 450mt
Cift Kat 900mt
Zdaje się ,że macie rację-jakby nitkę rozdzielić to będzie 900,ta podwójna w motku ma 450.
Panie Holmes&Watson-zagadka rozwiązana bye

Madzia - Pią 21 Wrz, 2007 18:09

Melduję, że tymże sklepie nabyłam włóczkę
http://www.fastryga.pl/
Zamówienie złożyłam 17.09.2007 r. a od dzisiaj czyli 21.09.2007 r. jestem szczęśliwą posiadaczką barwnych 8 moteczków. Koszt przesyłki 8 zł.
hopla hopla hopla

SoWa - Pią 21 Wrz, 2007 20:08

Dziewczyny!
Moja włóczka Kartopu Kristal ma naprawdę 900 m w 100 g - jest tak cienka , jak bawełniana Kaja na letnie topy. Ja tą cieniuchną Kartopu widziałam po raz pierwszy w życiu 2-3 miesiące temu i byłam zszokowana, że anilana może być tak cienka. A całe zamieszanie wynika chyba stąd, że ta sama włóczka ma różne grubości, tak jak np. kotek - 300m/100g i kocurek 500m/100g - kotek i kocurek to takie same włóczki o różnej grubości ( z Peonią jest chyba też tak samo) bye bye

SoWa - Pią 21 Wrz, 2007 20:18

Przed chwilą zajżałam do sklepu FASTRYGA i potwierdzam to, co napisałam wyżej. A opis, że do kartopu 900m/100g potrzebne są druty 2,5 - 3,0 jest delikatnie ujmując błędny, bo chyba jedynki byłyby za grube.
Daję głowę, że opis robił ktoś, kto nie odróżnia drutów od szydełka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wściekły

Madzia - Sob 22 Wrz, 2007 16:13

Jej, post mi się zdublował, niech ktoś usunie, bo ja nie mogę.
Stokrotka - Wto 25 Wrz, 2007 08:48

Ja zamawiam w Kolorowym Motku i jestem bardzo zadowolona. Ceny są konkurencyjne i paczuszka w miarę szybko przychodzi wesoło mi
MAGDAKAZ2 - Pią 28 Wrz, 2007 11:04

Złożyłam zamówienie w sklepie fastryga.pl we wtorek rano, przelew otrzymano w ten sam dzień. Na zamówieniu pisze że przesyłka jeszcze nie wysłana. Długo to trwa. Zamawiałam wcześniej w Kolorowym motku i Świecie włóczki. Czas realizacji trwał 3-4 dni. Narazie nie jestem zadowolona ze sklepu fastryga.pl
grzewa - Pią 28 Wrz, 2007 11:06

Ja również czekam na przesyłkę z Fastrygi. Zamówiłam w poniedziałek, we wtorek otrzymali pieniądze i zamówienie jeszcze jest realizowane. W innych sklepach szybciej to trwało.
MAGDAKAZ2 - Pią 28 Wrz, 2007 12:48

Pomyliłam sie co to sklepu Fastryga.pl. Przesyłkę dostałam przed chwilą. Czyli transakcja trwała krótko. Po prostu nie wpisują na stronie że przesyłka wysłana. Do tej pory pisze że w trakcie realizacji.
kath - Nie 09 Gru, 2007 10:06

Jeśli nie w tym miejscu można pytać proszę krzyczeć - znalazłam taki sklepik, asortyment przeważnie drogi ale nieosiągalny u nas (przynajmniej tak mi się zdaje) Czy któraś z Was kupowała coś w tym miejscu?

http://www.klbkovlny.sk/index.php?language=PL

kath - Pią 21 Gru, 2007 11:48

Właśnie dotarła do mnie paczka ze sklepu:
http://www.interfox.com.pl/sklep/

Jestem bardzo zadowolona, zamówienie składałam 17tego - żadnych problemów, na stronie zawsze bieżąca informacja na temat zamówienia. W paczce sporo próbek i dodatkowo kilka schematów których zdjęcia umieszczają przy niektórych włóczkach.

Adie - Śro 20 Lut, 2008 15:23

Ja póki co kupowałam tylko na www.andrzej.istore.pl. Bardzo przyjemny sklepik, nie mają takiego wyboru dużego, jak na większych portalach, ale za to taniej, z tego co się zdążyłam zorientować i dużym plusem jest niski koszt przesyłki - najtańszy ze wszystkich pasmanterii internetowych, które zdążyłam sprawdzić, więc nawet jeśli włóczki czy kordonki są w takiej samej cenie to się zaoszczędza na kosztach przesyłki. Smile
kabyr - Śro 20 Lut, 2008 18:59

Kath ale mnie skusiłaś.
Można podejrzeć też fasony bluzek.
Dziękuję

buziaczek - Sob 23 Lut, 2008 11:41

Ja ostatnio zakupiłam pierwszy raz w życiu wełnę prze internet. Zakupu dokonałam na stronce: www.zamotane.pl . Wszystkim bardzo polecam, jest bardzo szybka realizacja dostawy niemalże natychmiastowa po zaksięgowaniu wpłaty na koncie. Ja na pewno będę korzysta z produktów tej stronki . Polecam bye cmoknięcie
Antonina - Pon 10 Mar, 2008 17:29

Zamówiłam w InterFoxie wółczke na sweter wiosenny dla córki. Alipnę ekri: 50% akryl, 50% wełny. Paczka przyszła po tygodniu ( płaciłam przelewem za przesyłkę Pocztą Polską).
Włóczka na druty 5 pieknie wygląda, pachnie wełną...

Dostałam też kilka próbek (6 szt.) - co jest bardzo miłe, bo człowiek kupując w internecie , po prostu kupuje "w ciemno", jeżeli nie może sobie obejrzeć włóczki np. w pasmanterii w swoim miejscu zamieszkania. Szczególnie piękna jest włóczka "Allegra" - mieszanka alpaki, akrylu i poliesteru oraz "Maraton Print".
Po co o tym piszę? A tak chciałam się podzielić a Wami, bo miło otrzymać próbki wesoło mi