To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - [ rękodzieło] Prace Renji

MagiaISzydelko - Nie 19 Kwi, 2015 10:43

Genialny kot, chętnie bym takiego przygarnęła brawo
Krakowianka - Nie 19 Kwi, 2015 15:29

śliczna kamizelka, nawet guziczki obrobiłaś cool a ile kordonka zużyłaś i jakiej grubości?
jeśli to pierwszy kot to już widzę kolejne śliczne uszytki, super! brawo

renja - Nie 19 Kwi, 2015 22:39

wiesia_33 powiem szczerze, że poszło mi jakoś podejrzanie łatwo. Tyle się naczytałam, że trzeba sporo poćwiczyć żeby opanować szycie po linii prostej, czy po łuku, ale o dziwo nie miałam z tym problemów. Teraz korci mnie, zeby funkcję cerowania/haftowania wypróbować Very Happy
MagiaISzydełko co do przygarnięcia to tego akurat egzemplarza raczej moja czternastolatka bez walki nie odda ;D, jednak mam już kilka zamówień na jego rodzeństwo więc jakbyś była zainteresowana to napisz na priv Very Happy
Krakowianka na kamizelkę zużyłam ok 600g kordonka nowosolskiego 50x6. Guziki pierwotnie miały być drewniane, jednak od ręki udało mi się kupić tylko czarne plastikowe i musiałam coś z nimi zrobić Very Happy.
Cieszę się, ze się Wam podoba.
Aktualnie zaczęłam haftować słoneczniki na kanwie 20ct, 50 kolorów 227x314 krzyżyków. Już wiem, że to będzie syzyfowa praca i na pewno przerywana innymi "tworami" ale kiedyś powstanie Very Happy

wiesia_33 - Pon 20 Kwi, 2015 00:39

renja napisał/a:
wiesia_33 powiem szczerze, że poszło mi jakoś podejrzanie łatwo. Tyle się naczytałam, że trzeba sporo poćwiczyć żeby opanować szycie po linii prostej, czy po łuku, ale o dziwo nie miałam z tym problemów. Teraz korci mnie, zeby funkcję cerowania/haftowania wypróbować

Jesteś bardzo zdolna i z cerowaniem/ haftowaniem poradzisz sobie doskonale cmok
Sama zobaczysz , że "nie taki diabeł straszny....." hurrraaa cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Krakowianka - Pon 20 Kwi, 2015 21:34

renja, dziękuje cmoknięcie
Pysiatom - Wto 21 Kwi, 2015 16:14

Poduszka -kotek jest śliczna, a z haftem dasz sobie radę. brawo brawo brawo
Zdolna z Ciebie kobitka cool

renja - Śro 22 Kwi, 2015 10:34

Pysiatom dzięki. Kotek zaskoczył mnie samą, ale to tylko rozbudziło moja chęć do maszyny i do szycia Very Happy. Ogólnie mam tyle pomysłów i planów że życia mi zabraknie na to wszystko, a do emerytury jeszcze baaaaardzo delko Sad
renja - Nie 24 Maj, 2015 22:08
Temat postu: Tym raze koralikowo
Zrobiłam kolejną rzecz to się pochwalę :d. Tym razem naszyjnik z koralików. Moja pierwsza w życiu przygoda z biżuterią Very Happy. Ten naszyjnik już został podarowany teściowej na Dzień Matki. Następny robię swojej mamie, a potem...... nie wiem jeszcze komu, ale na pewno zrobię kolejny Wink

Pysiatom - Pon 25 Maj, 2015 12:49

Śliczny naszyjnik. Widać ,że koraliki Cię wciągnęły. brawo brawo brawo
renja - Wto 26 Maj, 2015 10:27

Dzięki Pysiatom cmoknięcie
Właśnie kończę drugi ukośnik. Są to na razie skromne początki, ale baaardzo mi się te koralikowe cudeńka podobają, więc będą następne. Tylko mój "lekko" pokłuty szydełkiem palec musi trochę odpocząć Sad

nismon - Wto 26 Maj, 2015 14:55

No naprawdę niezłe początki! cool brawo
renja - Wto 26 Maj, 2015 21:08
Temat postu: Koralików ciąg dalszy
Nismon dziękuję bardzo. Dzisiaj zamiast pracować wykańczałam drugi ukośnik, żeby zdążyć z prezentem mamie. Udało się Very Happy Very Happy Very Happy

Krakowianka - Wto 26 Maj, 2015 22:36

renja, piękny prezent!!! cool brawo
renja - Śro 27 Maj, 2015 00:01

Krakowianka mamie również się bardzo spodobał. Ni emogła uwierzyć, ze to szydełkiem robione i ze szczegółami o technikę wypytała :d
Dżastii - Śro 27 Maj, 2015 07:23

renja, prześliczny Smile
Mariola - Śro 27 Maj, 2015 08:37

piękne prace podziwiam brawo brawo brawo
Pysiatom - Pią 29 Maj, 2015 11:09

renja piękny naszyjnik . brawo brawo brawo
renja - Sob 30 Maj, 2015 18:45

Dzięki dziewczyny, zrobiłam jeszcze bransoletkę dla swojej córy. Tak się rozpędziłam, że zrobiłam długość 19cm no i jest za szeroka na rękę 14-latki. W związku z tym trafi do szuflady. Chyba, że któraś z Was byłaby zainteresowana to chętnie odsprzedam Very Happy

gosias - Sob 30 Maj, 2015 19:29

renja, świetne prace brawo cool też swego czasu dziubałam... teraz niestety łapki nie pozwalają..
Jarka - Nie 31 Maj, 2015 08:57

piękne podziwiam cool cool cool
nismon - Pon 01 Cze, 2015 13:44

Piękne, u mnie niestety łapa chuda-max.do 17 cm....
renja - Wto 02 Cze, 2015 21:31

Nismon chude też mam Wink. Dzisiaj zrobiłam kolejną bransoletkę. Zestaw kolorystyczny taki jak ostatnio, ale wzór inny, żeby nudno nie było. Zaczęłam się nawet zastanawiać czy przypadkiem te koraliki to nie nałóg, ale co tam, lepszy ten niż każdy inny Wink
Tym razem "dzieło" ma 15 cm i mam nadzieję, ze się córce spodoba.

Pysiatom - Pią 05 Cze, 2015 12:46

renja bransoletka jest śliczna, fajna kolorystyka i wzorek. brawo brawo brawo
Bożena- 2000 - Czw 11 Cze, 2015 19:03

No, cudnie. Piękne prace i różnorodne techniki. Widać, że sprawia Ci to dłubanie ogromną radość. brawo
kabyr - Czw 11 Cze, 2015 21:47

mariola196412 napisał/a:
piękne prace podziwiam brawo brawo brawo

Ja też uklon uklon uklon