To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - Hardanger elki

elapok - Sob 10 Lis, 2012 14:32

Dzięki za dobre słowo kochane dziewczynki. Halinko to malutka serweteczka o wymiarach 26cmX38 cm
Nikus4 - Sob 10 Lis, 2012 19:04

Elu!? Podziwiam cię jak sobie radzisz z tym czerwonym kolorkiem. Serwetka już mi się podoba.
elapok - Czw 15 Lis, 2012 09:41

No myślę, ze na święta zdążę

Halina46 - Czw 15 Lis, 2012 16:25

Ule ja byłam tak zajeta wstawianiem zdjęcia swojej serwetki ze zapomiałam o Twojej.
Twoja jest bardzo piekna juz niewqiele Ci brakuje do końca.

Haniaga - Pią 16 Lis, 2012 08:48

Bardzo ładna serwetka.
brawo brawo

Podoba mi się połączenie z turkusem.( chyba to turkusowy?).
I te kwiatki. Śliczne.

Pozdrawiam
Hania

elapok - Pią 16 Lis, 2012 09:35

To zieleń, w tym świetle może wygląda na turkus. Zostało mi jeszcze obwiedzenie każdego elementu skośnym wzorkiem no i brzeg.
Nikus4 - Pią 16 Lis, 2012 10:51

Ta zieleń ozzdabia całą serwetkę. brawo brawo
mirka-zet - Nie 18 Lis, 2012 16:26

Piękna będzie Twoja serwetka. Pracy kosztowała wiele, zważywszy, że materiał nie jest typowo hardangerowy. Jesteś wytrwała. Gratuluję.
Dżastii - Pon 19 Lis, 2012 20:34

elapok, wspaniałe prace. Nie mogę się napatrzeć Smile
Ehh ja chyba nigdy się tego nie nauczę i nie zrozumiem na czym to polega.... Sad

elapok - Sob 24 Lis, 2012 14:32

Dżasti też tak myślałam, trzeba jednak spróbować i bakcyl złapany.
Skończyłam moje czerwone utrapienie. Nie wiem po co wsadziłam dodatkowe gwiazdki na środku - ale trudno niech bedą.

Robiłam porządki w swoich materiałach hafciarskich i postanowiłam wszystkie niewielkie kawałki wykorzystać. Zaczynam od skrawka 35 cm x 35 cm, będzie to drobiazg w kolorze lawendowo - fioletowym

Nikus4 - Sob 24 Lis, 2012 16:02

A mnie się ta czerwona serwetka podoba, taka kolorowa ,świąteczna.
Halina46 - Nie 25 Lis, 2012 16:06

Elu czerwona serweteczka jest bardzo ładna. Niedługo i ja zrobie cos na czerwonym
Haniaga - Nie 25 Lis, 2012 17:33

uklon uklon uklon
piękna ta czerwona serwetka.
A ze mnie gapa niesamowita .Dopiero teraz dojrzałam podobieństwo do tej zielonej z Anny. Wyszła ślicznie. brawo

Lawendowa już ciekawa.

Pozdrawiam
Hania

elapok - Sob 01 Gru, 2012 12:55

No i maleństwo w odcieniach fioletu gotowe

Nikus4 - Sob 01 Gru, 2012 13:24

A ktoś to mi mówił, że mam motorek w rękach. A ty też chyba masz. Dopiero skończyłaś jedną serwetkę a tu już druga. Piękna i te kolory???? brawo brawo
Halina46 - Sob 01 Gru, 2012 14:59

Elu ta tez mi sie podoba. Na zdjęciu kolorek jest troche ciemny, ale to taki musi chyba być.
I co następne?

elapok - Nie 02 Gru, 2012 09:53

Danusiu tak mi szybko poszło bo chyba zostałam nałogowcem hadangrowym, a poza tym serwetka była niewielka. Chciałabym kiedyś zrobić tą Twoją przecudnej urody nadającą sie na królewski stół.
Halinko jak już wspomniałam wyrabiam małe kawałki i teraz coś drobnego będzie w kolorze żółtym

alszka - Nie 02 Gru, 2012 09:56

Ojej, jaka lawendowo-fioletowa mała ślicznotka, cudna! brawo brawo brawo I chociaż kolor nie bardzo do mojego mieszkania, to mimo to porwałabym od razu i nikomu nie oddała zebalek
Zaś czerwona to już dojrzała piękność - na święta będzie jak znalazł cool cool cool

Haniaga - Nie 02 Gru, 2012 19:51

Malutka ale za to jaka śliczniutka. cool cool Te odcienie fioletu- cudo.

Elu , czy używasz w swoich serwetkach ( jak np. w tej fioletowej) nici różnych firm?
Czy po praniu , widzisz jakąś ewentualnie różnicę?

Pozdrawiam
Hania

kulejeczka - Pon 03 Gru, 2012 07:02

Mimo że serwetka niewielka to było w niej sporo haftowania. Jest słodziutka.
elapok - Wto 04 Gru, 2012 17:37

Haniaga napisał/a:
Malutka ale za to jaka śliczniutka. cool cool Te odcienie fioletu- cudo.

Elu , czy używasz w swoich serwetkach ( jak np. w tej fioletowej) nici różnych firm?
Czy po praniu , widzisz jakąś ewentualnie różnicę?

Pozdrawiam
Hania

Tak używam bo nie zawsze mam odpowiadające mi kolory z tej samej firmy. Chyba jest różnica Maja jest bardziej mechata a Perle jest jakby błyszcząca

elapok - Wto 11 Gru, 2012 14:15

Zaczęłam żółtą i nie wiem co mnie podkusiło, żeby dołożyć cieniowany brąz - oto efekt zbytniego kombinowania. Chwilowo stracilam serce do haftowania i dziabnęłam baktusa na prezent choinkowy

alszka - Wto 11 Gru, 2012 15:16

Elu, rozumiem, że chodzi o ten kolor mereżki, tak? Mnie tam się podoba - wychodzą takie fajne pasy. I wydaje mi się, że ten brązowy melanż dobrze się komponuje ze środkiem. W każdym razie na pewno dobrze współgra, jak się patrzy z daleka wesoło mi Zrób sobie baktusa, odpoczniesz trochę od tej serwety (tylko schowaj ją gdzieś tak, żebyś jej nie oglądała, jak będziesz robiła tego baktusa) i zobaczysz, że jak wrócisz, to Ci się spodoba cmoknięcie
Zawsze też możesz upiec pierniczki hihihihi : rotfl rotfl rotfl
A pokażesz tego baktusa, jak skończysz? uklon

elapok - Wto 11 Gru, 2012 18:29

No nie odpocznę od serwetki bo baktus wydziergany i schowany. Użyłam tego brązu dlatego, że nie mam w domu zółtych nici nr 8 i nie wiem kiedy uda mi się wybrać na zakupy do miasta.
Haniaga - Wto 18 Gru, 2012 08:47

Baktus z falbanką śliczny.Fajne kolory. Może też spróbuje.
Serwetka wygląda ciekawie. brawo

Pozdrawiam
Hania