Nasze prace - Hardanger elki
elapok - Sob 10 Lis, 2012 14:32
Dzięki za dobre słowo kochane dziewczynki. Halinko to malutka serweteczka o wymiarach 26cmX38 cm
Nikus4 - Sob 10 Lis, 2012 19:04
Elu!? Podziwiam cię jak sobie radzisz z tym czerwonym kolorkiem. Serwetka już mi się podoba.
elapok - Czw 15 Lis, 2012 09:41
No myślę, ze na święta zdążę
Halina46 - Czw 15 Lis, 2012 16:25
Ule ja byłam tak zajeta wstawianiem zdjęcia swojej serwetki ze zapomiałam o Twojej.
Twoja jest bardzo piekna juz niewqiele Ci brakuje do końca.
Haniaga - Pią 16 Lis, 2012 08:48
Bardzo ładna serwetka.
Podoba mi się połączenie z turkusem.( chyba to turkusowy?).
I te kwiatki. Śliczne.
Pozdrawiam
Hania
elapok - Pią 16 Lis, 2012 09:35
To zieleń, w tym świetle może wygląda na turkus. Zostało mi jeszcze obwiedzenie każdego elementu skośnym wzorkiem no i brzeg.
Nikus4 - Pią 16 Lis, 2012 10:51
Ta zieleń ozzdabia całą serwetkę.
mirka-zet - Nie 18 Lis, 2012 16:26
Piękna będzie Twoja serwetka. Pracy kosztowała wiele, zważywszy, że materiał nie jest typowo hardangerowy. Jesteś wytrwała. Gratuluję.
Dżastii - Pon 19 Lis, 2012 20:34
elapok, wspaniałe prace. Nie mogę się napatrzeć
Ehh ja chyba nigdy się tego nie nauczę i nie zrozumiem na czym to polega....
elapok - Sob 24 Lis, 2012 14:32
Dżasti też tak myślałam, trzeba jednak spróbować i bakcyl złapany.
Skończyłam moje czerwone utrapienie. Nie wiem po co wsadziłam dodatkowe gwiazdki na środku - ale trudno niech bedą.
Robiłam porządki w swoich materiałach hafciarskich i postanowiłam wszystkie niewielkie kawałki wykorzystać. Zaczynam od skrawka 35 cm x 35 cm, będzie to drobiazg w kolorze lawendowo - fioletowym
Nikus4 - Sob 24 Lis, 2012 16:02
A mnie się ta czerwona serwetka podoba, taka kolorowa ,świąteczna.
Halina46 - Nie 25 Lis, 2012 16:06
Elu czerwona serweteczka jest bardzo ładna. Niedługo i ja zrobie cos na czerwonym
Haniaga - Nie 25 Lis, 2012 17:33
piękna ta czerwona serwetka.
A ze mnie gapa niesamowita .Dopiero teraz dojrzałam podobieństwo do tej zielonej z Anny. Wyszła ślicznie.
Lawendowa już ciekawa.
Pozdrawiam
Hania
elapok - Sob 01 Gru, 2012 12:55
No i maleństwo w odcieniach fioletu gotowe
Nikus4 - Sob 01 Gru, 2012 13:24
A ktoś to mi mówił, że mam motorek w rękach. A ty też chyba masz. Dopiero skończyłaś jedną serwetkę a tu już druga. Piękna i te kolory????
Halina46 - Sob 01 Gru, 2012 14:59
Elu ta tez mi sie podoba. Na zdjęciu kolorek jest troche ciemny, ale to taki musi chyba być.
I co następne?
elapok - Nie 02 Gru, 2012 09:53
Danusiu tak mi szybko poszło bo chyba zostałam nałogowcem hadangrowym, a poza tym serwetka była niewielka. Chciałabym kiedyś zrobić tą Twoją przecudnej urody nadającą sie na królewski stół.
Halinko jak już wspomniałam wyrabiam małe kawałki i teraz coś drobnego będzie w kolorze żółtym
alszka - Nie 02 Gru, 2012 09:56
Ojej, jaka lawendowo-fioletowa mała ślicznotka, cudna! I chociaż kolor nie bardzo do mojego mieszkania, to mimo to porwałabym od razu i nikomu nie oddała
Zaś czerwona to już dojrzała piękność - na święta będzie jak znalazł
Haniaga - Nie 02 Gru, 2012 19:51
Malutka ale za to jaka śliczniutka. Te odcienie fioletu- cudo.
Elu , czy używasz w swoich serwetkach ( jak np. w tej fioletowej) nici różnych firm?
Czy po praniu , widzisz jakąś ewentualnie różnicę?
Pozdrawiam
Hania
kulejeczka - Pon 03 Gru, 2012 07:02
Mimo że serwetka niewielka to było w niej sporo haftowania. Jest słodziutka.
elapok - Wto 04 Gru, 2012 17:37
| Haniaga napisał/a: | Malutka ale za to jaka śliczniutka. Te odcienie fioletu- cudo.
Elu , czy używasz w swoich serwetkach ( jak np. w tej fioletowej) nici różnych firm?
Czy po praniu , widzisz jakąś ewentualnie różnicę?
Pozdrawiam
Hania |
Tak używam bo nie zawsze mam odpowiadające mi kolory z tej samej firmy. Chyba jest różnica Maja jest bardziej mechata a Perle jest jakby błyszcząca
elapok - Wto 11 Gru, 2012 14:15
Zaczęłam żółtą i nie wiem co mnie podkusiło, żeby dołożyć cieniowany brąz - oto efekt zbytniego kombinowania. Chwilowo stracilam serce do haftowania i dziabnęłam baktusa na prezent choinkowy
alszka - Wto 11 Gru, 2012 15:16
Elu, rozumiem, że chodzi o ten kolor mereżki, tak? Mnie tam się podoba - wychodzą takie fajne pasy. I wydaje mi się, że ten brązowy melanż dobrze się komponuje ze środkiem. W każdym razie na pewno dobrze współgra, jak się patrzy z daleka Zrób sobie baktusa, odpoczniesz trochę od tej serwety (tylko schowaj ją gdzieś tak, żebyś jej nie oglądała, jak będziesz robiła tego baktusa) i zobaczysz, że jak wrócisz, to Ci się spodoba
Zawsze też możesz upiec pierniczki hihihihi :
A pokażesz tego baktusa, jak skończysz?
elapok - Wto 11 Gru, 2012 18:29
No nie odpocznę od serwetki bo baktus wydziergany i schowany. Użyłam tego brązu dlatego, że nie mam w domu zółtych nici nr 8 i nie wiem kiedy uda mi się wybrać na zakupy do miasta.
Haniaga - Wto 18 Gru, 2012 08:47
Baktus z falbanką śliczny.Fajne kolory. Może też spróbuje.
Serwetka wygląda ciekawie.
Pozdrawiam
Hania
|
|
|