To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Zrobiłam sobie

lucille - Czw 05 Sty, 2006 11:35

ciaachoo napisał/a:
dla wszystkich ktorzy potrafia robic takie cuda frywolitkowe uklon uklon uklon uklon kwiatek dla ciebie ,ja mam za mala glowe na takie cudnosci rety

Nikt nie ma za małej głowy na frywolitki jęzor

ciaachoo - Czw 05 Sty, 2006 13:57

Lucille jak czytam opis,juz mi sie goraco robi Very Happy hmmm

Pozdrawiam Ilona!!!!

Anna B. - Śro 19 Kwi, 2006 01:31

Tak sobie siedziałam i sobie zrobiłam. Tzn. nie sobie,ale zrobiłam.

I taki też zrobiłam (ten to naprawdę ma być dla mnie).

No i tu wreszcie schowałam nitki.

avenitta - Śro 19 Kwi, 2006 07:39

Aniu! Same śliczności cool cool
Powiedz z jakiej grubości nici robiłaś te naszyjniki :cojest:

Anna B. - Śro 19 Kwi, 2006 07:57

Aida 20.
maranta - Śro 19 Kwi, 2006 08:33

Anna B. napisał/a:
Tak sobie siedziałam i sobie zrobiłam

Aniu, jak długo siedziałaś i czy za jednym posiedzeniem to cudo Ci wyszło?
A może oba czarne cuda za jednym posiedzeniem???
Jak długo trzeba siedzieć, zeby coś takiego wysiedzieć noo

A tak w ogóle, to brawo brawo

Może Renulkowa wizyta i mnie wreszcie zmobilizuje do nauki i kiedyś jak siądę to też cosik wyczaruję hmm

Ale, ale... czółenka już mam (dwa), kupiłam sobie wreszcie w Wojtku hopla

lucille - Śro 19 Kwi, 2006 12:35

No w końcu coś nowego Very Happy

ta biała obróżka bardzo mi się podoba kwiatek dla ciebie

Anna B. - Śro 19 Kwi, 2006 15:41

Aniu, czarny ten z wisiorkiem to dwa wieczory. Sama nie wiem, ile to godzin. Troszkę trzeba jednak przy tym posiedzieć. Wplatanie koralików znacznie przedłuża pracę.

Ale skoro juz masz czółenka, to ... kazanie

maranta - Śro 19 Kwi, 2006 16:16

Anna B. napisał/a:
Ale skoro juz masz czółenka, to ...

Mam czółenka, mam jakieś nici i koraliki tyż no i Renulek na horyzoncie wesoło mi

Anna B. - Śro 19 Kwi, 2006 17:16

No to pracowite wakacje będzie miała Renulcia!
Zobaczysz, że jak już ona Cię dorwie, to nie popuści, aż nauczy!

moslamawe - Śro 19 Kwi, 2006 21:04

no piękne rzeczy robisz kwiatek dla ciebie kusisz mnie bardzo
a ja na szydełku chcę sie nauczyć wreszcie
a nie mogę oderwać się od czółenek jak jedno kończe to któraś z Was pokaże coś ładnego

Anna B. - Pon 01 Maj, 2006 22:34

oooo nieee
Dziewczyny, właśnie do nauki bierzcie dobre nici, od razu Wam łatwiej pójdzie. Serio! Nauczyłam już parę osób frywolicenia, więc wiem, co mówię. Poza tym przecież do tej koronki wcale się tak dużo nici nie zużywa, jak przy szydełkowaniu na przykład.

Przy okazji. Tym razem zrobiłam sobie album. Smile) Dzisiaj zrobiłam dwa naszyjniczki, ale fotki mi za bardzo nie wyszły. Sad Może jutro będzie więcej słońca.

netka - Wto 02 Maj, 2006 09:22

cool Masz się czym chwalić! Twoja biżuteria jest prześliczna, a koronki klockowe super! kwiatek dla ciebie

Co do nauki frywolitek na dobrych niciach to masz rację. Koleżankę uczyłam na aidzie i o wiele łatwiej szło.

Anna B. - Wto 02 Maj, 2006 10:30

Dziękuję, netko! cmoknięcie

Co do nici, to jeszcze zapomniałam napisać, ze ostatni różowy naszyjniczek zrobiłam z Floretty. Też sie bardzo fajnie z niej robi i frywolitka trzyma fason, co jest bardzo ważne.

Robiłam kiedyś próby -taka sama gwiazdeczka z rożnych nici. Najładniejsza była z Aidy. Dzisiaj dodałabym jeszcze właśnie Florettę.

Ślicznośc wychodzą również z Basaka, ale to już cieniutkie niteczki. Szkoda, że Aida 30 ma tylko jeden kolor, bo chętnie bym z niej też robiła. Basak jest akurat takiej grubości,jak Aida 30, ale jednak bardziej się skręca, więc więcej cierpliwośći do niego trzeba.

Anna B. - Wto 02 Maj, 2006 10:33

Właśnie! Netko, miałam Cię zapytać i zapomniałam. W Twoim albumie masz taką samą gwiazdeczkę, jak jedna z moich .
http://show.7ya.ru/privat...ID=1053321&ob=0
Masz do niej wzór? Bo ja u siebie nie mogę znaleźć, a Bećce się ta gwiazdeczka spodoba.

Madzia - Wto 02 Maj, 2006 11:36

Anna B zajrzałam do Twojego albumu i brak mi słów na wyrażenie zachwytu. Nie wiem co zrobiło na mnie największe wrażenie chyba klocki, ale wszystko jest absolutnie przepiękne!!!!
uklon uklon uklon

netka - Wto 02 Maj, 2006 12:51

Mam do tej gwiazdki wzór z netu - opis po angielsku, ale bardzo prosty. Niestety niektóre łuczki w tym wzorze nachodzą na siebie, chociaż to może wina moich umiejętności, bo to była dopiero druga frywolitka, którą wykonałam do końca. jupi
maranta - Wto 02 Maj, 2006 13:07

Aniu, Twój album powalił mnie na kolana, a właściwie całkiem z nóg mnie zwalił kwiatek dla ciebie
Pan Bóg talentów Ci nie poskąpił, masz złote łapki cool cool cool

Anna B. - Wto 02 Maj, 2006 18:25

Netko, mi , a raczej Bećce chodzi o tę gwiazdkę:

Nie mam pojęcia, skąd ją mam, nie mogę znaleźć, aż mnie wściekły
Nie cierpię robić frywolitek bez wzorów graficznych, więc gdzieś musi być wzór graficzny do niej. No, niby nic takiego, ale wiecie, jak to jest, jak się człowieka np. jakaś melodia uczepi. Wink

Maranto, zapewniam Cię, że moje łapki wcale złota nie przypominają -całe w bliznach, upaćkane farbaami i lakierami, poprzecierane na opuszkach od rożnych działań. Lepiej ich nie oglądać.
A tak w ogóle, KTO TO MÓWI?! rotfl rotfl rotfl

netka - Wto 02 Maj, 2006 18:39

Ja tę gwiazdkę mam z jakiejś stronki angielskiej lub amerykańskiej, ale spróbuję ten wzór narysować i wysłać pocztą.

nie wolno Tylko się nie śmiej! hahahihi

Anna B. - Wto 02 Maj, 2006 22:15

Dobra,_nie_będę.Smile
ale_moze_masz_wyraźniejsze_zdjęcie_swojej_gwiazdki,_to_można_bez_problemu_policzyć_słupki,bo_
moje_jest_za_male.

padla
mi
spacja
ale
enter
nie
rotfl

maranta - Śro 03 Maj, 2006 08:15

Anna B. napisał/a:
padla
mi
spacja
ale
enter
nie

wesoło mi rotfl rotfl rotfl wesoło mi daję nogę

netka - Śro 03 Maj, 2006 10:29

wesoło mi Jakoś nagryzmoliłam tę gwiazdkę. Podaj mi Aniu tylko twojego maila. bye bye
Anna B. - Śro 03 Maj, 2006 11:22

Jutro_sobie_kupię_nową_klawiaturę. jęzor Ale_dzisiaj_nie. nie wiem

Netka,zaraz_podam_na_PW.
kwiatek dla ciebie

Anna B. - Nie 07 Maj, 2006 19:21

Renulek zmodyfikowała nieco wzór z 7ya, ja zmodyfikowałam nieco wzór Renulka i wyszło mi takie coś, jak na obrazku (tylko słońce zdążyło mi zajść ).
Pierwonie w miejscu kropelek miały być trzy niebieskie kły z masy perłowej. Ale ... ostatecznie znalazły się kropelki. To znaczy, że będzie jeszce jedna wersja. Tylko natępnym razem lepiej dobiorę koraliki do kiełków. Smile