To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace jaga 48

Halkuk - Nie 06 Sie, 2006 15:37

Jaga, świetne sweterki cool radocha brawo
A ja od piątku robię wzorek bardzo podobny do tego z Twojego czarnego swetra - różni się ciut na schemacie , ale efekt ten sam !

jaga48 - Nie 27 Sie, 2006 11:36
Temat postu: cd moich prac
to ogromna narzuta na wersalkę

a to inny futerkowiec
Metoda supełkowa na podkladzie siatki szydełkowej. Na fotelach również takie narzutki są. Przyznam szczerze- sporo pracy.

Jarka - Nie 27 Sie, 2006 11:59

Jaga jestem pełna podziwu brawo brawo cool brawo
moslamawe - Nie 27 Sie, 2006 14:53

ooooo jaga48, super
jak to się robi?

jaga48 - Nie 27 Sie, 2006 20:13
Temat postu: wykonanie futrzaka
To bardzo proste. W pierwszej kolejności nalezy wykonac podkład sieteczkowy czyli: słupek, ocz. łańcuszka, słupek, oczko itd. wszystkie rzędy.
Nastepnie włóczkę tniemy na równej dłudości częsci i biorąc po 2-3 nitki wiążemy supełki w oczka siatki.
Zamiast własnej roboty siatki, można zastosować kanwę o dużych splotach, wtedy pięknie wychodzą wszelkiego rodzaju kamizelki - puchatki lub nawet futerka z zastosowaniem różnych wzorków. Pięknie wyglądają zwykłe resztki włóczek, a dziecku jest bardzo ciepło.
Długośc nitek zalezy od tego co chcemy uzyskac i jaką grubośc osiągnąć.
Jeśli są jeszcze jakieś wątpliwości - proszę pytać- odpowiem. sztrikuję

Mamutka - Nie 27 Sie, 2006 21:02

Jaga ooooo imponujące brawo. Dużo pracy przy tym ale efekt... wspaniałe!
moslamawe - Pon 28 Sie, 2006 06:48

a masz może jakis kursik obrazkowy na to ?
Krakowianka - Pon 28 Sie, 2006 07:51

Twoje sweterki są piękne brawo a narzuty!!! o boże ile pracy!! podziwiam uklon uklon uklon cmoknięcie
jaga48 - Pon 28 Sie, 2006 17:02
Temat postu: Mały kurs
kilka zdjęć krok po kroku, może tym Ci pomogę?
wykonaj taką siateczkę, która będzie podkładem

pocięte nitki 2-3 przeciągnij szydełkiem przez okienko kratki

zaciągnij pętelke ja w szalu frędzel
lewa strona roboty
Wzór szkicujesz białą nitką, albo robisz z głowy. To naprawdę łatwe tylko czsochłonne. Powodzenia.

moslamawe - Pon 28 Sie, 2006 20:25

super uklon bardzo Ci dziekuję cmoknięcie
Hala72 - Wto 29 Sie, 2006 12:57

hm.... hmm i tak w każdą kratkę te niteczki, a potem jakoś to się przycina?
szkoda, że to nie jest w jasnych kolorach, lepiej byłoby widać

Krakowianka - Śro 30 Sie, 2006 11:39

a ja mam pytanie czy te zaciągnięte supły szydełkowe się nie rozwiązują bo ja kiedyś wykończyłam szalik w ten sposób imusiałam zszyć igłą supelki bo się rozplątywały puknąć się chyba że to wina nitki??
pika15 - Pią 01 Wrz, 2006 10:44

jaga48, nie było mnie chwilke a tu tyle nowych prac , śliczne sweterki i fajny pomysł na ta siateczkę cool cool cool
jaga48 - Wto 14 Lis, 2006 15:17

usuwam zdjęcia, ktore się nie powiększają, umieszczam je trochę dalej. Przepraszam za zamieszanie, ale czegoś sie nauczyłam. hopla
jaga48 - Wto 14 Lis, 2006 15:24

Tu będą jeszcze długie rękawy,między ta praca a rekawami "wskoczyły" mi spódniczki dla wnuczek.
Praca goni pracę, ale juz wychodzę na prostą po skończeniu przetworów na zimę. W planach cala masa rzeczy, min obrus filet. Czy któraś z was ma pomysl jak wydłużyć dobę?

Krakowianka - Wto 14 Lis, 2006 16:09

widzę że nie próżnujesz, tyle prac!! szkoda tylko że zbliżenia się nie otwierają i wlaścicielki nie ma w środku cool cool
a co do dłuższej doby też bby mi się przydała wesoło mi

Madzia - Wto 14 Lis, 2006 17:19

Ale ładniusie !!!!!!!!!! brawo brawo brawo brawo brawo
alienor - Wto 14 Lis, 2006 19:18

piękne brawo brawo brawo brawo Jaga opisz te spódniczki please bo chociaż kiepsko widać to przecież widać że piękne cool cool cool
sylwia12 - Wto 14 Lis, 2006 19:49

Jaga48 pięknie cool cool cool

http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php

LadyKingfisherg - Wto 14 Lis, 2006 20:00

Jaga wszystkie twoje wyroby sa rewelacyjne brawo brawo brawo
a co to za schemacik na spodniczki,bo nie widac za bardzo?

summer21 - Śro 15 Lis, 2006 08:15

brawo JAGA 48 jestem pod wrazeniem. I duze obrusy i bluzeczki i kapelusiki... Wow... Rolling Eyes
Anusiaczek - Śro 15 Lis, 2006 08:24

Jaga jakie ładne prace! brawo brawo brawo
Violetta21 - Śro 15 Lis, 2006 09:11
Temat postu: prace jaga 48
Jaga śliczne rzeczy cool cool cool brawo szkoda tylko że nie można w powiększeniu zobaczyć Wink
jaga48 - Śro 15 Lis, 2006 10:33

Dziewczyny, szczerze mowiąc nie wiem co zrobic, a raczej jak to zrobic aby zdjęcia sie powiększały. Podpowiedzcie! uklon
A spódniczki to zwykle ananasy. Gdzieś we wzorkach jest tu taka biała (siedząca dziewczyna). Skopiowałam i zrobiłam, podszyłam podszewki w odpowiednim kolorze i dlatego też nie widać dobrze wzoru.

Halkuk - Śro 15 Lis, 2006 14:53

Jaga, ale tego narobiłaś ! Narzuty są super , reszta też świetna cool brawo radocha