Nasze prace - chwalimy się - Chwalimy się - wątek ogólny
Izawi - Pon 06 Lut, 2006 16:20
:wesolek: Mogę. krak dwuskładnikowy: 1.smarujesz step1 czekasz ok. pół godz., jak przeschnie nakładasz step2. Ten schnie dłużęj, czasem kilka dni podobno, ja kładę na kaloryfer i po 2-3 godzinach mam krak suchy i spękania.Nie wolno go suszyć suszarką! spękania widać pod światło .Teraz trzeba je wypełnić, żeby były widoczne. Są specjalne środki typu porporina czy bitum, ale ja używam jak wiele osób cieni do powiek, albo złotolu.wciera się toto najlepiej gąbką w powierzchnię, byle nie za mocno ,a potem ściera nadmiar, najlepiej chusteczką higieniczną, no i maluje. Widzę Aniu, że ćię ten krak korci
Bećka - Pon 06 Lut, 2006 17:53
:wesolek: Iza niech ją korci
Trzeba jeszcze kilka prac pokazać i weżmie ją na całego
Izawi - Pon 06 Lut, 2006 18:34
Tak sobie myślę, Szefowo Droga, czy tego nie przenieść do kraków, lakierów itd. co by bałaganu nie robić
Bećka - Pon 06 Lut, 2006 18:53
Ja o tym w temacie kraki....jak i w kursie dec... pisałam tylko co ja mam zrobić jak sie narobiłam a tego nikt nie czytał :placz:
[ Dodano: Pon 06 Lut, 2006 22:02 ]
Kolejne jajca które chce Wam pokazać
http://betic.multiply.com/photos/photo/4/41.JPG
i jeszcze jedno
http://betic.multiply.com/photos/photo/4/43.JPG
Anna B. - Wto 07 Lut, 2006 00:03
Bećka, ja czytałam! I nawet już zapamiętalam, ze jeden step, potem drugi step, a potem coś w te pęknięcia. A tu nagle -"krak i wypełniam"! No to myślałam, że coś nowego.
I nie pokazujcie mi juz tych jajców, bo sama zaraz jedno zniosę!
Izawi - Wto 07 Lut, 2006 10:30
No i o to chodzi
Dani - Sob 11 Lut, 2006 21:29
Becka ciagle mi grozi no to dzis wyprubowalam kilka materialow i takie cosik mi wyszlo-ale juz wiem co jest dobre aco zle;
Zle:
pedzle-puszczaja wlosy-brrrrrry-kupic nowe
zlota konturowka-sie rozmywa
nie wkladac patyka do dziurek bo skorupka peka
Dobre
farba z OBI-kryje bez problemow akryl
klej -kupilam taki z zywicy sztucznej, pieknie pokrywa, szybko schnie, nie zamazuje wydrukow z drukarki, troche smierdzi ale to chyba bardziej terpentyna niz sam klej
akrylowe jajka schna, w poniedzialek szlifowanka i ponownie farba, a pozniej kraki-sraki i juz z gorki
Izawi - Nie 12 Lut, 2006 08:58
Pęzli nie lubie właśnie z powodu tych zostających kudłów, przerzuciłam się na gąbki. Dani, narobiłaś się przy tych motywach, podziwiam, ale może jeszcze lekkie cienie?
Bećka - Nie 12 Lut, 2006 09:12
Danusu nareszcie
Jak na pierwsze prace to jestem pełna podziwu. Iza namawia cię do cieniowania, a ja bym z tym poczekała . Te jajka potraktowałabym krakami a jak dojdziesz do nieco większej wprawy pomyśl o cieniowaniach.
Mam nadzieję że to co pokazałaś zachęci inne dziewczyny do pokazywania swoich prac
kukas - Pon 13 Lut, 2006 12:50
nie mam nowych zdjęć - to wstawię to co mam
kukas - Pon 13 Lut, 2006 12:53
i jeszcze
kukas - Pon 13 Lut, 2006 12:55
i jeszcze
Bećka - Pon 13 Lut, 2006 14:39
Znałam wcześniej te prace ale to nie stoi na przeszkodzie żebym powiedziała że mi się podobają a najbardziej puszeczka z motywem martwej natury
Ewuniu jako moderator tego działu bardzo bym Cie prosiła żebyś edytowała swoje posty i zamieściła fotki swoich prac zgodnie z zasadami zamieszczania fotek na forum.Niestety mamy bardzo mało miejsca na serwerze a takie zdjęcia zajmują dużo miejsca :wesolek:
kukas - Pon 13 Lut, 2006 14:45
kajam się w worze i popiele i proszę o usunięcie zdjęć - powstawiam linki
Bećka - Pon 13 Lut, 2006 15:21
Ewciu zrobione
Czekamy
Izawi - Pon 13 Lut, 2006 18:34
Puszki super, lubię słoneczniki, ale ta martwa natura......... no śliczna
Bećka - Śro 15 Lut, 2006 15:10
mały przerywnik w wysiadywaniu jajek
http://betic.multiply.com/photos/photo/2/61.JPG
kuela - Śro 15 Lut, 2006 18:36
Jest prześliczna!!! chyba muszę się do Ciebie udac na nauki hm
Izawi - Śro 15 Lut, 2006 20:21
Sliczna ta szkatułka, to gdzie ja tam z moją konewką będę się pchać http://izawi.multiply.com/photos/photo/2/7.jpg
Trini - Śro 15 Lut, 2006 22:46
na złotol zamiast cieni nie wpadłam...
a mam i złotol i srebrol przecież!
melduję się na decou
Dani - Śro 15 Lut, 2006 23:42
konewka jest super, ale Becka twoja skrzynka zwalila mnie na podloge -tak z kolezankami sie nie robi
Izawi - Czw 16 Lut, 2006 09:29
Do Dani jak to jedena taka bećkowa szkatułka potrafi człowiekowi własną krwawicę obrzydzić, prawda?
Do Trini, witaj wśród zakręconych, czy już coś stworzyłaś? Jeśli tak, to pochwal się. Jesteśmy bardzo ciekawskimi babskami
Trini - Czw 16 Lut, 2006 09:46
Stworzyłam, ale to sie nie nadaje do publicznego pokazywania, bo przy Waszych pracach to jak maziaje pięciolatka wygląda
Trini - Czw 16 Lut, 2006 10:26
wstawiłam swój albumik w podpis
tylko proszę się za głosno nie śmiać
Bećka - Czw 16 Lut, 2006 11:44
Trini witaj wśród nas Bardzo się ciesze że rośnie nam frekwencja w dziale dec...
Drogie koleżanki ja pokazuje Wam swoje prace nie po to żebyście pąkały z zazdrości, lub żeby Wam obrzydzać wasze prace ale żeby po pierwsze po prostu pochwalić się że coś nowego ,ładniejszego od poprzedniej pracy zrobiłam, czyli ucze sie nadal no i żebyście Wy też mogły się czegoś nauczyć. Moim zdaniem nic tak nie motywuje do pracy i większego wysiłku jak ładna praca innej osoby. Ja wpadam właśnie na swoje pomysły oglądając prace innych, motywuje mnie to bardzo.
Więc prosze mi tu nie dołować się tylko tyrać jak mróweczki i chwalić się swoimi pracami
Iza a Twoja konewka jest bardzo ładna, taka włoska :wesolek:
Trini a twoim pracom nie można nic ująć, są ciekawe i staranne a to najważniejsze moim zdaniem na początek.Reszta przyjdzie z czasem sama, jak u każdej z nas
No i na koniec mijego elaboratu bardzo dziękuje za miłe słowa
A tu poogladajcie sobie decoupage w stylu włoskim ja po wizycie na tej stronie natychmiast siadam do dec...
http://www.rosatea-treviglio.it/galleria.htm
|
|
|