Wymiana - Wymienię, podzielę się
Leśny Duch - Czw 12 Lut, 2009 20:57
Asiu powinnaś była dzisiaj otrzymać, skoro cobrad dostała..
dom_Klary - Pon 16 Mar, 2009 14:44
Leśny Duszku, ja wysłałam, i to by było na tyle... , jak u Seroki :"płynęło wianków sto, a mój na dno".
Chyba o mnie zapomniałaś, kwiatki wysłałam w lutym, a teraz już ...
Żal, chętnie bym sie jeszcze powymieniała, ale może nie tak jednostronnie... .
Pozdrawiam
Leśny Duch - Wto 17 Mar, 2009 01:39
dom_klady bardzo Cię przepraszam - miałam ostatnio sporo problemów ze zdrowiem własnych i moich zwierzaków zmarł mój kot na żółtaczkę i byłam w nerwach czy inne zwierzaki i ja także nie jesteśmy chorzy ( nasionka i cebulki juz dla Ciebie od dawna odłożone, niestety nie znam wszytkich nazw, tylko wiem, jak wyglądają - jest ich cała masa. Miałam dzis wysłać, ale nie wyszło. Wysyłam jutro. Przepraszam bardzo, że tak wyszło - zasłużona zla opinia o mnie ( kochana bardzo mi przykro:((
dom_Klary - Wto 17 Mar, 2009 15:20
Kiedy ja jestem daleka od gniewu, ale mam całe mnóstwo roślin do oddania i ... , oj, Leśny Duszku, sama idea jest doskonała
Pozdrawiam wszystkich
irenka10 - Wto 17 Mar, 2009 15:26
dom -klary a jakie masz te roslinki moze ja na cos sie załapie serdecznie pozdrawiam
dom_Klary - Śro 18 Mar, 2009 07:43
Irenka, ja mam chyba wszystko... , daj adres na p.w.,
Pozdrawiam
dom_Klary - Czw 19 Mar, 2009 16:12
Dziewczyny, łzy w oczach, dostałam od Duszka kwiatuszki i nasionka... , Asiu, jesteś wielka, cudnie to wszystko popakowane, starannie opisane, Bożę, jak sie cieszę...
Wszystko można kupić, ale otrzymanie czegokolwiek jest milsze, łączy nas, ktoś daleko o nas pomyślał, zapakował , wysłał, sprawił radość.... , miłe.
Kawa już posadzona pod szklanym kloszem, nasionka ułożone do sadzenia, ale fajnie... .
Dziewczyny, akcje wymiany trzeba lontynuawać, jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Irenka, w poniedziałek wysyłam
cobrad - Czw 19 Mar, 2009 18:23
Cóż, ja ze swej strony mogę tylko powiedzieć, że Leśny Duch jakby u mnie zamieszkała, bo co spoglądam na ukorzeniające się listki zawsze pamiętam od kogo one:)
Leśny Duchu bardzo dziękuję
Leśny Duch - Czw 19 Mar, 2009 19:58
Ech dziewczyny, jak miło to słyszeć .. ja codziennie oglądam sadzoneczki od domu_klary - domownicy mówią, że mam bzika a jak tylko zobaczę jakiegoś fiołka, to zaraz myslę o tym, by podhodować i wysłac cobrad..
kochane jesteście!
Asia S. - Pią 20 Mar, 2009 07:54
Ja też dostałam śliczne sadzonki i listki fiołków od Leśnego Duszka. Byłam zaskoczona taką niespodzianką. Szczególnie przesyłką z tego tygodnia.
cobrad - Pią 20 Mar, 2009 08:47
Leśny Duchu nie wiem, czy kiedykolwiek się odwdzięczę chucham i dmucham na listeczki
Też mnie przesyłka zaskoczyła, ale bardzo bardzo mile
Leśny Duch - Pią 20 Mar, 2009 10:32
Asiu i cobrad, specjalnie Was nie uprzedzałam, żeby była niespodzianka - trochę ryzykowałam, bo mogło Was przecież nie być w domu, ale cóż
Asiu, pisłaś, że tamte liski nie przeżyły (fatalnie zapakowałam..) i mam nadzieję, że tym razem się uda.
dom_Klary - Pią 20 Mar, 2009 11:20
Leśny duszku, to kawa
Boże, jaka jestem szczęsliwa, kawa nazywa się Asia, ładnie, prawda?
Nasionka zastawiam na jutro
Pozdrawiam
Leśny Duch - Pią 20 Mar, 2009 11:23
o kurcze Klaro.. wzruszyłam się! mam nadzieję, że maleństwo się nie podda i szybciutko wyrośnie! A jakie to bedzie przeżycie, jeśli za rok czy dwa Ci zakwitnie, a była taka maleńka..
dom_Klary - Pią 20 Mar, 2009 11:28
Nie ma sprawy, matrymonialne szczęście mówi, że u mnie w domu, to tylko on nie kwitnie
Leśny Duch - Pią 20 Mar, 2009 11:32
| dom_Klary napisał/a: | matrymonialne szczęście mówi, że u mnie w domu, to tylko on nie kwitnie  |
to może chociaż świeci w nocy? jak niektóre roślinki;)
dom_Klary - Wto 24 Mar, 2009 18:58
No i ryczę po raz drugi , Bernadko doszło, jakie piękne, dzięki serdeczne, jakie cudne , jutro sadzenie
Buziaki i biegne do kwiatków
mordka - Śro 25 Mar, 2009 08:57
Ja mogę zaproponować fiołki alpejskie mam 3 kolory: białe kwiatuszki, biało bordowe oraz fioletowe i skrętnika białego oraz fioletowego- chwilowo nie nadaje sie do rozmnożenia ze względu na maleńkie listeczki jak stan sie poprawi dam znać ale tylko dla 2 lub 3 osob ze wzgledu na ilość liści, poza tym cissus rombolistny oraz cissus australijski epipremnum złote i tyle
irenka10 - Śro 25 Mar, 2009 09:06
Dom klary dostałam przed chwila przesyłke az mnie zamurowało tyle roznych listkow .Przyszły w stanie nieuszkodzonym super zapakowałas .Sprawiłas mi ogromna radosc nawt niewiesz jak bardzo sie ciesze ,jeszcze raz bardzo dziekuje
halszka - Śro 25 Mar, 2009 09:16
mordka
- ja bym bardzo chciała twoje skrętniki - bardzo - a w zamian mogłabym ci podesłać listki innych kolorów zwykłych fiołków o listkach i prostych i poskręcanych oraz gałązkę biało/kremowo/zielonego beniamina ( fikus o drobnych i prostych listkach ) to co ?
mordka - Śro 25 Mar, 2009 10:06
O.K. to na PW zapraszam Halszko
Bernadka - Śro 25 Mar, 2009 15:38
dom_Klary, bardzo mi miło , cieszę się żę tak szybko dotarło mam nadzieję że maluszek dotarł w dobrym stanie i wyrośnie na wielką ardisję
dom_Klary - Śro 25 Mar, 2009 15:47
Wszystko jest super, siedzi maleństwo pod szklanką, co by go nie porzewiało, jaka jestem happy, normalnie sprawa jest cudna. Czy jeszcze ktoś chce cosik? jutro wysyłam do
Bernadki patyczaki , więc może ktos na coś reflektuje? (dac znać na p.w.)
Irenka , ale numer, udało się !
Mordka, na skrętka to ja tez
Bernadka - Śro 25 Mar, 2009 15:49
już się cieszę i czekam
Bernadka - Czw 26 Mar, 2009 17:58
Leśny Duszku, to "malutkie " oncidum od ciebie to całkiem spory okaz się okazał było mi tu sciemniać. listki fiołeczków nie wiem czy przeżyją a kawa szkoda gadać o naszej poczcie ma niewielkie szanse dmucham na nią mając nadzieję żę odżyje . bardzo dziękuję . A tak poza tym to jeśli jeszcze ktoś chce się powymieniać to mam jeszcze kliwie???
|
|
|