To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - [ rękodzieło] Prace Renji

renja - Czw 13 Lis, 2014 19:15
Temat postu: Tym razem w rytmie reggae
joana, nismon dziękuję.
Wspomniany wcześniej komplet czapka-szalik dla syna skończony. Najwyższy czas pokazać go światu, czyli Wam Very Happy. Syn wczoraj zgodził się robić za modela więc wykorzystałam moment skwapliwie.
Bransoletkę zrobiłam w tzw międzyczasie dla córki.
Oboje zadowoleni Smile

Apak - Czw 13 Lis, 2014 20:20

No i pięknie wyszło cool cool cool Syn pewnie pomyślał, że warto pokazać się tylu babkom, które będą zaraz piać z zachwytu nie tylko nad kompletem zimowym wesoło mi brawo brawo brawo
renja - Czw 13 Lis, 2014 20:36

Apak raczej do ujawnienia swojej twarzy przekonał go argument, ze na tym forum wszyscy patrzyć będą na czapkę i szalik, a nie na niego wesoło mi
Pysiatom - Pią 14 Lis, 2014 10:34

Śliczny komplet i syn bardzo fajnie w nim wygląda. Bransoletka dla córci jest bardzo ładna. brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Pią 14 Lis, 2014 17:11

podoba mi się bardzo i czapka z szalikiem i bransoletka i syn przystojniak wesoło mi brawo
Madzia - Nie 16 Lis, 2014 12:02

Apak napisał/a:
Syn pewnie pomyślał, że warto pokazać się tylu babkom, które będą zaraz piać z zachwytu nie tylko nad kompletem zimowym

Ładna mama to i ładnego syna ma!

Komplet świetny! cool

renja - Nie 16 Lis, 2014 14:07

Dziękuję w imieniu własnym i syna Very Happy
Temperatury na zewnątrz zmusiły mnie do przejrzenia szafy i okazało się, ze stare czapki raczej już się do noszenia nie nadają, tak więc muszę chyba "zagęścić ruchy" bo nie dość że córa na obiecany komplet czeka, to i mi uszy odpadną z zimna jak czegoś nie wydziergam Very Happy.
Zatem jutro w planie wycieczka do sklepu z włóczkami i ..... do roboty :d

renja - Czw 20 Lis, 2014 23:33
Temat postu: Świątecznie
W tym roku, zamiast kupowanych tradycyjnie stroików świątecznych postanowiłam wykonać je własnoręcznie i tak powstały choineczki.

Pysiatom - Pią 21 Lis, 2014 12:32

Śliczne choineczki. brawo brawo brawo
anada - Pią 21 Lis, 2014 23:27

Gratuluję pomysłu. Śliczne wyszły.
renja - Pią 21 Lis, 2014 23:35

Pomysł na choinki nie mój tylko zaczerpnięty z forum (oczywiście od guru wiklinowego) i z internetu. Moja własna inwencja to ozdobienie choineczek Very Happy Dziękuję za miłe słowa.
Krakowianka - Sob 22 Lis, 2014 14:57

renja, świetne choinki! brawo
kabyr - Sob 22 Lis, 2014 15:58

renja, byłam widziałam.
Cuda stworzyłaś, cool
a syn przystojniak. cool cool

renja - Pon 15 Gru, 2014 23:30

Witajcie ponownie. Aż mi wstyd, ze tak rzadko zaglądam na forum, ale ciągle sobie obiecuję, ze "w weekend nadrobię" a potem jakoś ten weekend zbyt szybko się kończy Sad Ostatnio mam trochę więcej zajęć służbowych,jednak na robótki czas zawsze się znajdzie Very Happy. Jakiś czas temu zrobiłam córce obiecany komin. Z podwójnej "Puchatej kotki" na szydełku nr 6 powstała siatka, którą moja latorośl nosi z wielką ochotą. Ponieważ trochę włóczki zostało to "machnęłam" zamotkę na palcach, którą noszę ja.
Trzeci komin jest wykonany w technice Arm Knitting czyli zapleciony na ręku, bez użycia drutów. Będzie prezentem świątecznym dla mojej siostrzenicy. do kompletu dorobiłam czapkę i w planie mam jeszcze rękawiczki z 1 palcem (o ile starczy czasu).
Za modelkę robi moja córka, która dzisiaj miała akurat dobry humor i dała się namówić :d

Komin 1

Komin 2

Komin 3

Jarka - Wto 16 Gru, 2014 08:41

Świetne rzeczy tworzysz !!! cool cool
renja - Śro 17 Gru, 2014 07:56

Jarka dziękuje bardzo.
Sukcesywnie realizuję kolejne swoje pomysły i "widzimisie" na prace ręczne.
Wczoraj dokupiłam bordowej włóczki i za radą domowników będę dorabiać siostrzenicy rękawiczki do kompletu (a przynajmniej mam ambitny zamiar) wesoło mi
Ostatnio doszłam do odkrywczego wniosku, że pomysłów co to ja bym chciała zrobić mam tyle, ze albo powinnam do jakiejś pustelni się wybrać, żeby je zrealizować, albo... przestać myśleć hmm

Pysiatom - Pią 19 Gru, 2014 11:05

Super fajne kominy i czapka. brawo brawo brawo
renja - Sob 20 Gru, 2014 20:25
Temat postu: Reggae ciąg dalszy
Przy porannej kawie szydełko samo poszło w ruch i powstało etui na komórkę. Dobrze, ze zdążyłam zdjęcia zrobić, bo natychmiast zaopiekowała się nim moja trzynastolatka.

Pysiatom - Pon 22 Gru, 2014 18:21

Wcale się nie dziwię , bo etui w fajnych kolorkach. brawo brawo brawo
renja - Pon 22 Gru, 2014 21:24

Pysiatom kolory identyczne jak czapka i szalik syna bo z resztek włóczki z tamtej robótki, dlatego szybciej spodziewałam się, ze to on zaopiekuje się etui. Jednak okaząło się, że młodsza latorośl była szybsza. Very Happy
niezapominajka - Wto 23 Gru, 2014 15:46

Super i do tego jakie tempo, jedna kawa cool
renja - Pią 26 Gru, 2014 00:25

niezapominajka ja długo kawę piję Wink
renja - Nie 28 Gru, 2014 12:28
Temat postu: W tzw. międzyczasie
Taki tam komplecik ubranek na telefony w wersji "dla niej" (czerwony) i "dla niego" (granatowy).

Pysiatom - Nie 28 Gru, 2014 16:28

Bardzo fajne etui. brawo brawo brawo
renja - Nie 04 Sty, 2015 22:43
Temat postu: Prezent dla tesciowej
Wszystkim Maranciaczkom i ich bliskim życzę jak najlepszego Nowego Roku 2015.
Moja pierwsza noworoczna robótka powędrowała do mamy mojego partnera. Sądząc po reakcji - spodobała się. Bieżnik na 95/60cm i ponieważ trochę przeliczyłam się z czasem to ma kilka rzędów mniej niż powinien, ale taki chyba też ujdzie. Poza tym szerszy nie zmieściłby się na ławie Wink