Nasze prace - Hardanger elki
Nikus4 - Wto 28 Sie, 2012 13:41
To prawda. Elu możesz podzielić się schematem?
mróweczka - Wto 28 Sie, 2012 13:42
Śliczny jest ten bierzniczek i w dalszym ciągu mam ochotę na wykonanie podobnego.
Macie rację, że kolorowo jest tak "weselej" a biało to tak elegancko (ale czasami też, powiedziałabym, monotonnie)
Halina46 - Wto 28 Sie, 2012 15:31
Elu, slicznie Ci wyszedł ten bieznik. ja też lubie kolorowy hardanger.
Haniaga - Wto 28 Sie, 2012 16:19
Dech zapiera patrząc na Twój piękny bieżnik.
Te moje ulubione kolory. Ach jakie cudo wyszyłaś.
Proszę , wciągnij i mnie na listę chętnych na schemat.
Zawiera wszystko czego chciałabym się nauczyć . Różne ,różniste domki i pikotki,których nową metodą Nikusi jeszcze na czysto nie robiłam.
Uśmiecham się też o schemat choinki.
Pozdrawiam
Hania
elapok - Śro 29 Sie, 2012 14:42
Cieszę się, że wam się podoba. Jeżeli chodzi o wzorek to jest to składanka złożona z tych elementów:
. Środek zaś jest z tej serwetki, tylko nie w całości bo się nie zmieścił:
A wzorek choinki wzięłam z tego linku:
http://picasaweb.google.c...Naa7rDp36C8yAE#
Nikus4 - Czw 30 Sie, 2012 07:53
Dziękuję Elu. Głowę na karku i pomysły to ty masz. Śłiczny bieżnik jeszcze raz chwalę.
mróweczka - Czw 30 Sie, 2012 07:55
Elu dzięki za schemaciki. Pomimo, że nie napisałam prośby o ich przesłanie również z nich skorzystałam (tak na krzywy ....). Teraz będę miała większą motywację, żeby sprężać się z moim obrusikiem
Dzięki
Haniaga - Czw 30 Sie, 2012 09:17
Ciekawie połączyłaś poszczególne schematy w całość.
A gdzie ja widziałam pikotki?
Chyba za bardzo już o nich myślę i wszędzie je widzę.
Dziękuję bardzo za schematy.
Pozdrawiam
Hania
elapok - Czw 30 Sie, 2012 16:41
Ja pikotek jeszcze nie umię robić - dopiero się nauczę korzystając z kursu Danusi, bo będą mi potrzebne w nowym bieżniku. Tym razem postaram sie go zrobić jednokolorowo (ale nie obiecuję). Będzie to bieżnik około 50cm x 32 cm, kolor ecru i nici też ecru, z gotowego schematu, więc nie będę nic zmieniać?! Mam dopiero zarys i nie będzie teraz szybko przybywać bo skończyły sie wakacje i przybyła opieka nad wnukami
Halina46 - Sob 01 Wrz, 2012 16:17
Oooo, tu sie znowu cos ładnego bedzie dziergać.
Nikus4 - Sob 01 Wrz, 2012 19:00
Elu pikotki nie są trudne tylko nudne w haftowaniu. Najgorzej nie lubię szyć dziurki i pikotki. Bardzo mnie nudzą.
Fajnie, że zaczęłaś znów cos nowego haftować. Ja już też jestem bliska końca haftowania swojej serwety
Ginia - Śro 05 Wrz, 2012 20:27
Elu, piękne prace. Szczególnie podoba mi się pierwsza i trzecia, no i oczywiście konwaliowe cudo. Są takie jak lubię, mają dużo różnorodnych ściegów, więc nie są nudne w pracy.
Pozdrawiam
elapok - Pią 07 Wrz, 2012 16:18
Dalsze postępy przy nowym bieżniku, jeszcze prawie nic nie widać, bo nie wycinam niteczek. No i znalazłam tamborek i czuję się teraz jak dama przekładając igiełkę z góry na dół
Halina46 - Pią 07 Wrz, 2012 17:35
Pewnie w srodku wytniesz niteczki i wokół, bedzie oryginalny wzór, juz mi sie podoba.
Ginia - Sob 08 Wrz, 2012 08:04
Oj rośnie, rośnie !!!
Widzę, że będą jakieś wycinanko-przeplatanki, bo jeden domek jakoby na krzyż maltański albo inną pajęczynkę już wyrósł. Będzie co oglądać
Haniaga - Sob 08 Wrz, 2012 13:15
Widać ,widać Elu już piękno nowej pracy.
Nowy sposób szycia pikotek jest pokazany w wątku wspólne haftowanie .
Pozdrawiam
Hania
Nikus4 - Sob 08 Wrz, 2012 14:41
Elu
elapok - Sob 08 Wrz, 2012 16:40
| Haniaga napisał/a: | Widać ,widać Elu już piękno nowej pracy.
Nowy sposób szycia pikotek jest pokazany w wątku wspólne haftowanie .
Pozdrawiam
Hania |
Własnie zaczynam ćwiczenie pikotek korzystając oczywiście ze wskazówek Danusi
elapok - Sob 15 Wrz, 2012 08:52
Włąśnie poćwiczyłam pikotki - i podobnie jak Danusia nie przepadam za ich robieniem
Nikus4 - Sob 15 Wrz, 2012 09:28
Fakt nie lubię tych pikotek ale jak trzeba to się poświęcam i haftuje. Ślicznie ci wychodzi i serwetka i pikotki Elu
Haniaga - Sob 15 Wrz, 2012 12:35
Elu,
przyłożyłaś się niesamowicie do ćwiczeń.
Pikotki równiutkie i piękne.
Pozdrawiam
Hania
elapok - Sob 15 Wrz, 2012 16:35
Dzięki za doping, ale nie będą to moje ulubione elementy
mróweczka - Sob 15 Wrz, 2012 17:12
| elapok napisał/a: | | Włąśnie poćwiczyłam pikotki |
Bardzo podobają mi się te ćwiczenia
elapok - Wto 18 Wrz, 2012 15:30
I ciąg dalszy bieżniczka, wszędzie pozaczynane, żeby zobaczyć jak wygląda i niestety wrąbałam dodatkowy kolorek
Halina46 - Wto 18 Wrz, 2012 17:32
Dlaczego niestety? właśnie bedzie bardzo ładnie. Jaki tak jest scieg ten czerwony?
|
|
|