Nasze prace - chwalimy się - Maranta i decu od "a" do...... się zobaczy ;)
Anna B. - Wto 28 Lis, 2006 12:13
Coś mi tu nie pasuje. Zaglądam do wątku "Pierwsze próby, a tu profesjonalny warsztat rękodzielniczy.
Ula_K - Wto 28 Lis, 2006 12:21
O matko jakie slicznosci dawno tutaj nie zagladalam a jak zobaczylam to doznalam szoku
Ania Frania - Wto 28 Lis, 2006 12:38
Maranto- to po prostu jest kaszubski....w moim rodzinnym domu też tak mówiono- ale w momencie kiedy dzieci poszły do szkoły( moja siostra i ja) musieli przejść na polski bo dzieci były wyśmiewane za język.... i do tej pory się to zdarza!!!
Teraz panuje moda na "regionalny patriotyzm" ale i bez tego w wielu domach moich sąsiadów nadal najszybciej mówi się po kaszubsku a dopiero z kimś "obcym" lub poza domem po polsku!!! Czasami bywa bardzo zabawnie
maranta - Śro 29 Lis, 2006 21:30
| Anna B. napisał/a: | | Coś mi tu nie pasuje. Zaglądam do wątku "Pierwsze próby, a tu profesjonalny warsztat rękodzielniczy. |
Do profesjonalnego, to jeszcze daleko, ale temat zmieniłam
| Ania Frania napisał/a: | | Maranto- to po prostu jest kaszubski.... |
Wiem, wiem
Akurat u mnie w domu tak się nie mówiło, ale wśród sąsiadów słyszałam co nieco
Anna B. - Śro 29 Lis, 2006 21:32
Święta!
sylwia12 - Śro 29 Lis, 2006 21:47
Maranto śliczności
kuela - Czw 30 Lis, 2006 10:26
Aż chciałoby się mieć juz choinkę
Ania Frania - Czw 30 Lis, 2006 12:10
Poznaję..tzn. nie poznaję bo te są duuuuużo ładniejsze
Bećka - Czw 30 Lis, 2006 13:48
Aniu super komplet podstaweczek
Aż chce sie świąt
Grochu - Pią 01 Gru, 2006 09:56
jo Maranto, masz tempo!
maranta - Sob 16 Gru, 2006 17:48
Po długiej przerwie
- dwa dzwoneczki-
oraz koteczki
Koteczki czekają grzecznie na lakierowanie, ciekawe czy będą równie grzeczne przy szlifowaniu
sylwia12 - Sob 16 Gru, 2006 18:00
Cudne dzwoneczki
elka65 - Sob 16 Gru, 2006 18:01
Maranto dzwonki ładne ale koteczki sa zdecydowanie moim faworytem słodziutkie i milusie
magdalena - Sob 16 Gru, 2006 18:14
Maranto cudne prace!
barbara 1 - Sob 16 Gru, 2006 18:38
[quote="magdalena"]Maranto cudne prace! [/quote
Zgadzam sie w 100%
slonceko - Pon 05 Lut, 2007 10:20
Maranto brak mi słów po obejrzeniu Twoich prac które wykonałaś i wykonujesz myślałam że ty robisz po jednej sztuce danej pracy a tu patrze na kilka fotek i aż mnie zatkało, bo tu pełno bombek i dzwoneczków jestem w ogromnym pozytywnym szoku Gratulacje
wiedzma - Wto 06 Lut, 2007 04:10
witajcie
piekne,cudowne i bardzo profesjonalne. Gratuluje. Przez Was zaczelam tez robic - robic to moze za duze slowo, probowac bedzie odpowiedniejsze. Na poczatek poszlo pudeleczko z drewna i tu mialam klopot brak serwetki ale przypomnialam sobie ze mam jedna w torebce z wigilii no i tak balwanek znalazl sie na wierzchu.
Pomalu kompletuje materialy ale w feworze checi i zapalu wzielam sie za szuflade w kuchni i machnelam ja. Teraz dopiero polakieruje gdyz nie mialam lakieru a pozniej czegos by pedzel oczyscic. W miedzyczasie rozkrecilam stary stolik na gazety i zaczelam szlifowac z lakieru i farby. Poradzono mi cos (kupilam zel) ktory usuwa farbe i lakier ale tam sa takie male rzezbione elementy ze i tak bede sie meczyc z papierem sciernym, przy okazji nauczylam sie wielu nowych slowek . Pisalyscie o tym ze mozna drukowac wzory na papierze ryzowym wiec musze to wyprobowac gdyz stolik ma miec elementy afrykanskie. Znalazlam cudo stronke z posterami no i zaraz wlozylam zdjecia do programu by je powiekszyc nie tracac przy tym na jakosci. Teraz tylko musze je wydrukowac i wybrac jakie chce.
Dzisiaj udalo mi sie kupic 2 skladnikowy crack w sklepie budowlanym , przy okazji sprobuje z tym wynalazkiem. Na razie stosuje jedno skladnikowy.
Mam pytanie czy ktoras z was robila decoupage na jajkach steropianowych?
Ja na razie wszystko probuje w ramach nauki choc czeka mnie wykonczenie domku dla ptakow - kolezanka chce na urodziny. Na razie pokryty jest primerem i czeka bo nie mam jeszcze pomyslu jak go zrobic.
Najgorsze to wasze nazwy tutaj inaczej wszystko sie nazywa i musze sie niezle pomeczyc i czytac na etykietach po co i jak i do czego.
pozdrawiam
wiedzma
Ula_K - Wto 06 Lut, 2007 08:42
Wiedzma mam nadzieje ze do srody ujrze te Twoje cuda.
maranta - Wto 06 Lut, 2007 08:50
| Ula_K napisał/a: | | Wiedzma mam nadzieje ze do srody ujrze te Twoje cuda. |
Ja również aż przebieram nogami z niecierpliwości i ciekawości
Dziękuję za miłe słowa, dopingujecie mnie do wyjęcia moich pochowanych deku-akcesoriów
Grochu - Śro 07 Lut, 2007 10:08
Maranto, też przydałby mi się decu doping. Chyba za głęboko wszystko schowałam
alwisia - Śro 07 Lut, 2007 17:49
O la la, ale piękne
maranta - Sob 03 Mar, 2007 20:10
Pierwsze jajca za mną, kolejne się robią
Na fotkach tylko kilka, bo muszę podładować akumulatorki w aparacie
moslamawe - Sob 03 Mar, 2007 20:17
Aniu przecudne
alwisia - Sob 03 Mar, 2007 21:22
Aniu cudowne
Bećka - Sob 03 Mar, 2007 22:11