Nasze prace - Hardanger elki
Nikus4 - Śro 14 Sie, 2013 08:16
A ja nie miałam odpoczynku od wnuczki. Teraz dopiero odpoczywam i nadrabiam zaległości.
Serweteczka ładna. Z resztą jak każda twoja. Co teraz na tapecie?
elapok - Śro 14 Sie, 2013 10:41
W tej chwili odpoczynek od hardangera. Wyrabiam resztki włóczki na spanko dla pieska i zaczęłam goldenka, którego chyba skończę za 10 lat
Haniaga - Śro 14 Sie, 2013 17:03
jestem pełna podziwu dla osób xxx goldenki. Są piękne , wymagają tak strasznie dużo cierpliwości . Wypracowane maksymalnie. Trzymam kciuki.
Znając tempo powstawania Twoich prac ani się nie obejrzę a już będę się zachwycała nowym obrazem.
elapok - Wto 27 Sie, 2013 15:02
No i koniec odpoczynku od hardangera. Ponieważ goldenkuję tylko przy świetle dziennym a spanko pieskowe skończone więc jednak zaczęłam dziubać następną pracę, na razie tyle
mirka-zet - Wto 27 Sie, 2013 16:23
Hardanger jednak wciąga niesamowicie. Ja dla tego haftu zostawiłam inne robótki. Twoja zaczęta serwetka będzie z całą pewnością bardzo ładna.
Nikus4 - Śro 28 Sie, 2013 11:21
A ja się już domyślam jaka to będzie serwetka. czekam na wykończenie.
elapok - Sob 31 Sie, 2013 12:55
No i przybyło haftów płaskich w bieżniku.
Nikus4 - Sob 31 Sie, 2013 15:11
No, no jak ładnie
Haniaga - Sob 31 Sie, 2013 18:55
całkiem sporo przybyło. Śliczna serwetka.
Lola123 - Wto 03 Wrz, 2013 18:31
Ogladam drugi watek z tak pieknym haftem o trudnej nazwie. Piekne prace i pytanie: dziewczyny z kad bierzecie czas na te wszystkie wyszywania, dziergania
mirka-zet - Śro 04 Wrz, 2013 09:26
| Lola123 napisał/a: | Ogladam drugi watek z tak pieknym haftem o trudnej nazwie. Piekne prace i pytanie: dziewczyny z kad bierzecie czas na te wszystkie wyszywania, dziergania  | | Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
Super!!!
elapok - Sob 07 Wrz, 2013 13:12
No jak się wpadnie w nałóg dziergania to mimo nawału innych zajęć zawsze znajdzie się choć chwilkę aby postawić kilka ściegów, tak to już jest z nałogami. Skończyłam galopkiem mój zębaty bieżnik, wstawiam zdjęcie nawet bez prasowania, bo teraz będziemy wspólnie dziergać cudeńko, które rozpracowuje Danusia
Nikus4 - Sob 07 Wrz, 2013 13:20
Aż sobie wzdechnęłam piękny bieżniczek.
mirka-zet - Sob 07 Wrz, 2013 19:51
Piękny jest Twój bieżnik. Zaczynam myśleć, że pasowałby mi taki w domu.
Czy dużo poszło Ci nici, szczególnie "piątki" na ściegi płaskie?
elapok - Nie 08 Wrz, 2013 08:16
Nici poszło niezbyt dużo, miałam juz zaczęty kłębuszek i po ukończeniu bieżnika nadal jest na nim jeszcze sporo nitki. W "przepisie" miał on mieć długość okolo 80 cm, ale mój materiał ma chyba ściślejszy splot bo wyszedł na długość 61 cm
mirka-zet - Nie 08 Wrz, 2013 09:36
Elu, dziękuje. Pytałam o nici, ponieważ mam kilka motków nr 5 w rożnych kolorach i chciałabym je wykorzystać, a szkoda by było zacząć, żeby potem brakło.
Haniaga - Pon 09 Wrz, 2013 17:00
Śliczna serwetka z moim ulubionym zielonym kolorem.
elapok - Wto 10 Wrz, 2013 09:50
Oto moje postępy we wspólnym haftowaniu. Trochę słabo widać, bo nitka w tym samym kolorze co materiał, zastanawiam się, czy nie dodać białego koloru w niektórych fragmentach, tym bardziej, że nr 8 nie mam i wtedy stosuję mulinę
mirka-zet - Wto 10 Wrz, 2013 20:34
Sporo już wyhaftowałaś. Ładny kolorek. W oryginale chyba są dwa kolory. Musiałabym się dobrze przyjrzeć, ale z tego, co pamiętam chyba były jeszcze jakieś delikatne kolorki. Myślę również do Was dołączyć z tym bieznikiem, ale najpierw muszę się skupić na innych sprawach.
Nikus4 - Śro 11 Wrz, 2013 07:34
No proszę jak ci pięknie wychodzi.
Widzę, żę też zaczęłaś haftować inne elementy. To dobrze. Możecie same wypełniać niektóre elementy. Ja lecę po prostych bloczkach, żeby wyznaczyć kontury bieżnika i jego wielkość. Potem będę wracać i wypełniać je.
Acha! zapomniałam napisać. Osobiście bym dodała białej nitki a chociażby na ten ścieg wokół kwadracika który widać w twojej pracy.
elapok - Sob 14 Wrz, 2013 08:57
Dalsze postępy w haftowaniu. Zmieniłam obwód wokół kwadracika na biały. Zdjęcia nie oddają koloru bo jest pochmurno.
Nikus4 - Sob 14 Wrz, 2013 12:07
To nic ale i tak o wiele ładniej z tym białym.
mirka-zet - Sob 14 Wrz, 2013 17:38
Myślę, że podjęłaś bardzo słuszną decyzję. Całość będzie piękna!
Haniaga - Nie 15 Wrz, 2013 19:40
I mnie się z białym podoba.
elapok - Sob 21 Wrz, 2013 08:10
Bloczkuję i bloczkuję bez końca
|
|
|