To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Zrobiłam sobie

maranta - Pią 11 Sie, 2006 07:49

Anna B. napisał/a:
strasznie mnie łapki bolą od klocków

Hi, tyle ważą, czy tak szybko nimi żonglujesz wesoło mi

Anna B. napisał/a:
I nie wiem, jak się robi ładne pajączki

Pajączków się nie robi, pajączki się zatrudnia do roboty, raz dwa i śliczna plecioneczka gotowa a jaka zwiewna i cieniuśka hurrraaa

...a tak na marginesie, to nie mogę się doczekać tej Madonny, będzie taka sama jak ta Twoja poprzednia, podobna, czy całkiem inna hmm

Anna B. - Pią 11 Sie, 2006 11:04

Dopiero teraz do mnie dotarło, że jestem we frywolitkach. gafa
Renulek, zrób coś z tym!

karmelek - Pią 11 Sie, 2006 11:39

Cytat:
Do którego? A może do każdego? noo

do "tego" czyli do WSZYSTKICH kolczyków wesoło mi po jednym wisiorku na rzemyku co by tu...

Renulek - Pią 11 Sie, 2006 11:49

Anna B. napisał/a:
Dopiero teraz do mnie dotarło, że jestem we frywolitkach. gafa
Renulek, zrób coś z tym!

no tak nabroiła Rolling Eyes a teraz "Renulek zrób coś z tym" hmm

przeniosłam do klocków noo chociaż z żalem bo ładna jest i chętnie zatrzymałabym Ją w moim dziale Sad no ale cóż skoro twierdzisz, że to nie frywolitka to muszę Ci wierzyć nie wiem

Anna B. - Pią 11 Sie, 2006 11:49

Trudno będzie, Karmelku. Nie wiem, kiedy mi wrócie frywolitkowe natchnienie. nie wiem
slonceko - Pon 21 Sie, 2006 16:53

Aniu, czy moglabys mi powiedziec, jak sie zaczyna robic te kwiatki, ktore wykonalas: http://www.fotosik.pl/pok...39a97bad00.html moglabys mi podac kilka wskazowek bardzo mi zalezy na tym, staram sie tego nauczyc ale nie wychodzi mi cos, wiec moze powiesz czy jest jakis schemat do tych kwiatkow ?? Smile
Anna B. - Pon 21 Sie, 2006 18:05

Naprawdę nie mam schematu. Gbyby mi samej teraz ktoś kazał powtórzyć te kwiatki, to po prostu musiałabym na zdjęciu policzyć słupki i robić. Ilość słupków za każdym razem dostosowywałam do wielkości koralików i tego, w jaki sposób chciałam je wrabiać. Zatem nim powstala jedna para kolczyków,to czasem "po drodze" robiłam z pięć kwiatuszków.
To są same kółeczka, więc nie powinnaś mieć problemów z ich skopiowaniem. Możesz zacząć na przykad o kółeczek skladających się z: 6 słupków, pikotki łaczącej, 4 słupków, pikotki ozdobnej, 4 słupków, pikotki łączącej, 6 słupków. Zamknąc kółeczko i drugie tak samo.

slonceko - Śro 23 Sie, 2006 09:36

Dziekuje Ci Aniu za te wskazowki, mysle ze sobie teraz jakos powoli bede radzic Smile