To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Poszukiwany, poszukiwana... - [kartki] Szukam wzorów zaproszeń na I KOMUNIĘ

MONII28 - Nie 26 Lut, 2012 18:42
Temat postu: [kartki] Szukam wzorów zaproszeń na I KOMUNIĘ
Witam

W tym roku mam komunię mojego syna. Postanowiłam, że zrobimy zaproszenia.
Proszę o porady jak je wykonać.

Pozdrawiam cmoknięcie

danfi - Nie 26 Lut, 2012 20:05

Może to, co napiszę wyda Ci się odpowiedzią "na odczepne", ale może najpierw sprawdź np. na Googlach (grafika), hasło: komunia zaproszenia oraz hasło: komunia zaproszenia scrapbooking. Znajdziesz wtedy sporą ilość różnorodnych prac, które z całą pewnością będą dla Ciebie inspiracją. Kiedy już sobie wybierzesz wzór, możesz ewentualnie zapytać o radę jak je wykonać. Chodzi o to, że Ty najlepiej wiesz jakie zaproszenie jest w Twoim guście i jakie jesteś w stanie zrobić (chodzi o dostępność materiałów, technikę). Ja właśnie ostatnio tak poradziłam swojej koleżance i była bardzo zadowolona.
beacia-24 - Nie 26 Lut, 2012 20:35

MONII28, tak jak Danusia Ci radzi poszukaj tzw inspiracji. Wybierz kilka możliwości, gdyż łatwiej będzie z kilku opcji wybrać najlepszą.
Oczywiście postaramy się pomóc w miarę możliwości. Napisz ile masz zaproszeń do zrobienia, gdyż czasami ilość kartek do wykonania redukuje pewne projekty.

MONII28 - Wto 13 Mar, 2012 09:31

Witam ponownie

Zaproszenia już wykonane. Dostałam kiedyś zaproszenie wykonane ręcznie i postanowiłam wykorzystać ten sam wzór. Zmieniłam tylko treść i dodałam oprawę komunijną. Wyszło super i oryginalnie. Koperta wykonana z białej kartki w błyszczące paseczki spięta białym paskiem z złotą wstążką. W środku biała karta z złotym obramowaniem i kielichem. Treść zaproszenia wyszukana z Internetu.
hopla