Podstawy - czytanie schematów - pytanie o slupek wiszacy w powietrzu...
abulska - Śro 05 Sty, 2011 17:51 Temat postu: czytanie schematów - pytanie o slupek wiszacy w powietrzu... Znalazlam w sieci bardzo fajna chuste...- nadal mam jednak problem z czytaniem schematow...
Moje pytanie brzmi - jak ładnie dobrac trzy słupki na poczatku robotki i trzy slupki na koncu robotki- tak zeby robotka rownomiernie i symetrycznie rosla.....
Na schemacie mam zaczac tak: 3 slupki w powietrzu a jeden wbity w scieg, dalej przerabiam wzor a potem jeden slupek wbity w scieg a trzy znowu w powietrzu....
nie mam pojecia jak ladnie robotke poszerzyc po obu stronach....
Nie wiem czy w miare jasno to opisalam....
ps. moj status to: jedna chusta drutowa czeka na zblokowanie - druga na drutach czeka na skonczenie - a mi w glowie jeszcze szydelkowa...ech.....
pozdrawiam
aldona
Makarbella - Śro 05 Sty, 2011 20:23 Temat postu: Re: czytanie schematów - pytanie o slupek wiszacy w powietrz
| abulska napisał/a: | | Moje pytanie brzmi - jak ładnie dobrac trzy słupki na poczatku robotki i trzy slupki na koncu robotki- tak zeby robotka rownomiernie i symetrycznie rosla? |
Aby dodać słupki na końcu robótki robisz 5 oczek łańcuszka, wkłuwasz szydełko w czwarte oczko licząc od szydełka i robisz zwykły słupek, potem słupek w piąte oczko licząc od szydełka i też robisz słupek i dalej normalnie.
Aby dodać słupki na początku, te "w powietrzu" to masz tu obrazek:
ZANAZŁAM U WUJKA GUGLA
|
|
|