To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

ImageShack - Wrzucanie fotek na http://www.imageshack.us/

mordka - Nie 10 Gru, 2006 11:57
Temat postu: Wrzucanie fotek na http://www.imageshack.us/
Pozwoliłam sobie wyjść naprzeciw naszemu problemowi z FOTOSIKIEM (często szwankuje) i zapraszam do wrzucania fotek naszych prac na strone: http://www.imageshack.us/ osobiście nie mam z nią żadnych problemów w związku z tym zrobiłam krótki kursik jak wrzucać tu fotki.
ZAPRASZAM!!!

Trzeba wejść na stronę: www.imageshack.us

I teraz klikamy na PRZEGLĄDAJ strzałkę wybierając z naszego komputera zdjęcie następnie zatwierdzamy nasz wybór HOST IT i już mamy załadowane zdjęcie teraz wystarczy skopiować odpowiedni link

czerwony - to na forum pokaże się miniaturka naszego zdjęcia
zielony - to na forum ukaże się oryginalna wielość zdjęcia (można użyć jeśli fotka jest naprawdę bardzo malutka i raczej sporadycznie.)

niebieski - tak wyglądać będzie nasza miniaturka na forum.

I to wszystko.

Ple Ple - Nie 10 Gru, 2006 12:08

Ale czy można tam sobie założyć konto, żeby np. móc tez usuwać fotki w razie potrzeby?
mordka - Nie 10 Gru, 2006 12:11

Ple Ple napisał/a:
Ale czy można tam sobie założyć konto, żeby np. móc tez usuwać fotki w razie potrzeby?

Tak ale tez trzeba sie zarejestrowac tylko tez trzeba to rozpracowac jak rozpracuje to dodam instrukcje o.k.?

Ple Ple - Nie 10 Gru, 2006 12:14

OK!!!
jaga48 - Nie 10 Gru, 2006 12:27

Zgadzam się w 100% - bardzo dobry program , stosuje go zawsze w innych przypadkach . Tu jest na pierwszym planie fotosik (do kitu często) i z nim się zmagam.
Poranna - Nie 10 Gru, 2006 12:58

ja się juz zarejestrowałam, jakby co - pomogę

ps... można tu ładować nie tylko pojedyncze obrazy, ale tez zipy Smile

Tonia - Nie 10 Gru, 2006 14:35

Też z niego kożystam, ale ostatnio żadziej. On też mi szwankował, kiedyś chyba 5 razy próbowałam załadować obrazek, i NIC.
maranta - Nie 10 Gru, 2006 15:32

Moniczka, ślicznie dziękuję za ten kursik love love love
Jak widzisz przeskoczyłam z tym tematem w inne miejsce i go przykleiłam, żeby łatwo było na niego trafić Very Happy

Mam w planach opracowanie takich różnych podstawowych instrukcji i podpowiedzi i odpowiedzi na częste pytania, które dostaję na pw, co nieco zostało już wyjaśnione w FAQ jednak nie ma tu wszystkiego co by się przydało.

Dziunia - Wto 19 Gru, 2006 08:29

Ple Ple napisał/a:

Tak, trzeba się zarejestrować.
Robi sie to następująco:

Pod przysciskiem HOST IT jest napis register
Należy na niego kliknąć i pojawi się miejsce do wpisania swojego aktualnego adresu email. W drugim okienku adres należy powtórzyć. Na ten adres przyjdzie link rejestracyjny.
Rejestracja została zakończona.

Linku radzę nie wyrzucać z poczty. To on jest loginem i hasłem do albumu.

Pozdrawiam Smile

iwi - Wto 19 Gru, 2006 09:21

Witajcie!
A może tu - dają dużo miejsca

http://www.extrafotka.pl/

pozdrawiam zima
iwi

wienia - Śro 21 Lut, 2007 13:24

W jaki sposób mam umieścić w podpisie ( zamiast imienia) adres swojego albumu w swoich postach ?
SoWa - Wto 07 Paź, 2008 21:03

Chciałam pokazać swoje szydełkowe prace, założyłam album w Picasa ( na razie mam 1 zdjęcie ) i za skarby świata nie wiem, jak pokazać to zdjęcie w naszej Marantowej Galerii. Proszę, pomóżcie!!!!!!
mordka - Śro 08 Paź, 2008 12:50

SoWa napisał/a:
Chciałam pokazać swoje szydełkowe prace, założyłam album w Picasa ( na razie mam 1 zdjęcie ) i za skarby świata nie wiem, jak pokazać to zdjęcie w naszej Marantowej Galerii. Proszę, pomóżcie!!!!!!

Poprostu podaj adres albumu na forum i tyle

Krzysia - Wto 16 Gru, 2008 09:29

Wiele z nas ma albumy na multiply i okazuje się, że na niektóre fora da sie linkować zdjęcia bezpośrednio z nich. Zaoszdzędza to nam sporo czasu, a na forum miejsca. Sprawdziłam, na Marantę mozemy wrzucać fotki bezpośrednio z albumów na multiply za pomocą tagu IMG.

Klikamy prawym przyciskiem myszy na zdjęcie ---> wybieramy właściwości ---> otwiera się nam okienko, z którego kopiujemy Adres: URL sprawdzamy dokladnie czy cały, bo wyświetla się niekompletny!!! ---> otwieramy tag Img---> w okienko wklejamy skopiowany adres i ok.

Jeśli potrzebujemy pokazać zdjęcie w pełnym wymiarze ( moze to jednak 'rozjechać' temat ) korzystamy z funkcji Zoom In na multiply a dalej postępujemy tak samo.

po kliknięciu na drugie zdjęcie otorzy się ono w nowym oknie w większym rozmiarze. Forum nie rozjechało, ale pisząc o tej możliwości jednocześnie sprawdzam jak tu działa.

Kopiując adres z właściwości fotek można pokazać zdjęcie z albumu niedostępnego wszystkim nie widzę nie słyszę