To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Pazurem dłubane

Reyline - Śro 15 Paź, 2014 22:35
Temat postu: Pazurem dłubane
Chyba najwyższy czas, żebym coś od siebie wrzuciła, miast cichaczem krążyć i zerkać tu i ówdzie... Do najpłodniejszych twórczyń raczej nie należę, ale od wakacji szydełko (i frywolitkowe narzędzia) nie chcą opuścić mej ręki Smile

No to po kolei...

Chusta #1
Koloru praktycznie nie złapało; w rzeczywistości odcień jest ciemniejszy i bardziej nasycony. Dziergana przez miesiąc, szydełkiem 1,75. Czarna włóczka - turecka, nazwy nie pamiętam; fioletowa - pochodzenie nieznane.
#1 | #2 | #3

Chusta #2
Włóczka śliwkowa, "Kotek". Za wzór dziękuję Jaronce Smile
#1 | #2

Chusta #3
Włóczka czarna, "Kotek". Największa chusta z całej trójki, moja miłość, bo jest naprawdę cudownie wielka.
#1 | #2 | #3

Frywolitki
Jedynie igłowe, bo szydełkowe mnie nie lubią, a na czółenkowych się ciągle nacinam. Ot, nic poważnego, same wprawki.

Kotki
Śnieżka czerwony kordonek | Śnieżka zielona włóczka
"Podstawka pod kubek"
Pięciokąt czerwony kordonek | Pięciokąt zielona włóczka

kabyr - Śro 15 Paź, 2014 22:42

Świetne chusty.
Friwolitka dobrze Ci idzie.
Teraz weź cieńszą nitkę i ćwicz.
Ja też od nie dawna ćwiczę friwolitkę igłową.
Na czółenku brakuje mi "ręki" rotfl

Reyline - Śro 15 Paź, 2014 22:49

Cóż, włóczkę już dawno porzuciłam (czyli te zielone cosie), przesiadłam się na kordonek i najcieńszą igłę. Wyjątkiem jest czarny kot, tu poszła włóczka, ale ta cienka, z pierwszej chusty.

Generalnie z frywolitkami jest ten problem, że ciężko znaleźć coś w miarę prostego na igłę, bo tak to z reguły wyskakuje masa na czółenko.

I cieszę się, że się podoba : )

ania_b - Czw 16 Paź, 2014 07:00

Fajnie, że się ujawniłaś. Chusty zachęcają do otulenia się.
Pysiatom - Pią 17 Paź, 2014 11:54

Śliczne chusty i frywolitki. brawo brawo brawo
Reyline - Wto 12 Maj, 2015 22:53

Hej,

po bardzo długim milczeniu (lecz w zasadzie nie absolutnej bezczynności; w międzyczasie powstała chusta identyczna z czarną, zaprezentowaną w pierwszym poście oraz kamizelka kołowa, której zdjęciem niestety nie dysponuję, aczkolwiek jestem pewna, że ją znacie, bo widziałam ten wzór na tym forum : ) - https://www.pinterest.com/pin/446771225508339830/ ) przedstawiam frywolitkową obróżkę na szyję.

Robiona na czółenku (o zgrozo...), innymi zdjęciami, znów, niestety nie dysponuję (chyba jakaś skleroza, skoro zapominam zdjęcia robić :<)

https://www.dropbox.com/s...8240_n.jpg?dl=0

Pysiatom - Pią 15 Maj, 2015 15:26

Śliczna frywolitka. brawo
Reyline - Wto 26 Maj, 2015 23:04

Ponownie naszyjnik, jeszcze bez tasiemki, ale za to z koralikami: https://www.dropbox.com/s...030150.JPG?dl=0

Może by spróbować jakiejś serwetki... albo w końcu za ruanę na szydełku się zabrać hmm

Dżastii - Śro 27 Maj, 2015 07:21

Reyline, śliczny naszyjnik Smile
Pysiatom - Pią 29 Maj, 2015 11:05

Bardzo ładny naszyjnik. brawo brawo brawo