To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pomocna dłoń - Veritas 360

dama kameliowa - Śro 05 Cze, 2013 14:32
Temat postu: Veritas 360
Witajcie,
mam maszynę Veritas 360 i nastepujące pytanie: razem z maszyną dostałam masę materiałów dot. uzywania jej - grubą teczkę próbek, zeszyty z materiałami z kursu dziewiarskiego itp. oraz takie "cuda" , które wkleiłam - nie wiem , do czego to służy i jak sie tym posługiwać. Może ktos mnie oświeci w tej materii?
Bardzo prosze o pomoc (domyslam się,że może to jakies przeliczenia oczek czy cos takiego?)
jola

dama kameliowa - Sob 15 Cze, 2013 23:42
Temat postu: veritas 360 -
Naprawdę nikt nie we , co to jest i do czego służy?
Prosze o pomoc.
Jola

Natalia - Pon 17 Cze, 2013 21:47

witaj
zastanawiam sie czy potrafisz robić na tej maszynie , jesli tak to nie bardzo rozumie do czego potrzebne są Ci cudze zapiski , bo nie sądze aby było to fabrycznie dołączone do maszyny

dama kameliowa - Pon 17 Cze, 2013 22:01
Temat postu: cudze zapiski...
Witaj Natalio,

widzisz, gdyby nie te "cudze zapiski" - nie umiałabym nic zrobić na maszynie, bo niestety nie ma żadnych kursów ani szkoleń, a wbrew pozorom praca na maszynie nie jest łatwa. Wszystkiego nauczyłam się przy pomocy tych notatek - nie rozumiem skąd ta uszczypliwość ? Chciałam tylko wiedzieć do czego służą takie tabelki - być może nie przydadzą się, ale może tak?
A Koleżanki skąd czerpią wiedzę dot. maszynowego dziania? Tylko z instrukcji od maszyny i internetu? No, można...

Pozdrawiam
Jola

Natalia - Pon 17 Cze, 2013 22:16

bardzo żle odebrałas moj post , nie ma w nim zadnej uszczypliwosci , tylko sama widzisz ze tableki sa w zasadzie do niczego nieprzydatne na poczatku , moze ktos zapisywał ilosc oczek w próbce , moze ktos rozpiywał rzedy itd i akurat Tobie nie jest to przydatne bo mozesz nigdy nie pracowac na tej grubosci włoczki
najlepiej byłoby zapytac sprzedajacego , on najlepiej wie co i po co zapisywał

wiecej dystansu do słowa pisanego , nie mialam na celu nikomu ubliżyc , wrecz przeciwnie jesli moge zawsze chętnie pomogę
pozdrawiam

dama kameliowa - Śro 19 Cze, 2013 09:15

A wystarczyłoby jedno zdanie o tabelkach i byłoby OK Smile
A tu tyle niepotrzebnych...

pozdrawiam